Ακολουθήστε μας στο facebook

Ποιες είναι οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων και στα σύγχρονα προγράμματα μεσιτικών γραφείων

Με την πρόοδο της τεχνολογίας και με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης οι εξελίξεις στην αγορά και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας είναι σημαντικές.

Τα μεσιτικά γραφεία μέχρι τώρα είχαν ένα απαρχαιωμένο σύστημα επικοινωνίας και διαχείρισης πελατών. Αυτό εμπόδιζε αρκετές επιχειρήσεις στο να εστιάζονται στην άμεση πώληση ακινήτου και να ασχολούνται με πιο σοβαρά ζητήματα που μπορεί να είχε μία τέτοια αγοροπωλησία.

Σήμερα, τα σύγχρονα συστήματα και το διαδίκτυο δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες αλλά και στους υποψήφιους αγοραστές να κοιτάνε μόνο τις λεπτομέρειες και όχι την γραφειοκρατία αγοράς και πώλησης με την οποία πλέον ασχολείται το εξελιγμένο μεσιτικό πρόγραμμα.

 

Οι δυνατότητες αυτών των προγραμμάτων είναι τεράστιες και απεριόριστες. Μπορεί να βρει κάποιος έτοιμες εφαρμογές στο διαδίκτυο και να εγκαταστήσει στο γραφείο του, αφού πρώτα πληρώσει για όλη την διαδικασία ή να έχει μια μηνιαία συνδρομή ενός online μεσιτικού προγράμματος για να μπορεί να διαχειρίζεται την εφαρμογή από τον υπολογιστή ή απ’ όπου και αν βρίσκεται. Επίσης, κάθε μεσιτικό πρόγραμμα αυτής της μορφής μπορεί να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε μεσιτικού γραφείου, βελτιώνοντάς το έτσι όλο και περισσότερο.

Παρακάτω θα δούμε επιγραμματικά κάποιες λειτουργίες που μπορεί να έχει ένα μεσιτικό γραφείο πάνω στην διαχείριση πελατών και ακινήτων.

Εύκολη καταχώρηση των ακινήτων σε πολύγλωσσο περιβάλλον, εύκολη αναζήτηση φωτογραφιών και ενσωμάτωση πληροφοριών που αφορούν την περιοχή ή και το ίδιο το ακίνητο. Προφανώς σε αυτό το κομμάτι, εάν ένας μεσίτης χρειαστεί μία δική του περιγραφή, μπορεί να την ενσωματώσει στο πρόγραμμα εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες.

Η βάση με τα ακίνητα που δημιουργείται στο πρόγραμμα, μπορεί να ενσωματωθεί με άλλες εφαρμογές και να διευκολύνει την εύρεση ενός ακινήτου, ακόμα και αν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος με την δική μας σελίδα. Η πληροφορία μπορεί να διακινηθεί και σε άλλες σελίδες συνεργατών που θα ενημερωθούν για την καινούρια καταχώρηση και την εξέλιξή της.

Επίσης σε διάφορες σελίδες που οι πολίτες μπορούν να καταχωρούν αγγελίες, όσοι τοποθετούν αναρτήσεις με πώληση ακινήτου, αυτές στέλνονται αυτόματα σε όποια μεσιτικά γραφεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενημερώνονται για πωλήσεις ακινήτων που έχουν να κάνουν με τις δίκες τους περιοχές ενδιαφέροντος. Αυτή η διαδικασία γίνεται με το κατάλληλο μεσιτικό πρόγραμμα που διαχειρίζεται όλες τις αγγελίες ακίνητων.

Την παραπάνω διαδικασία μπορεί εύκολα να την διαπιστώσει κανείς ανεβάζοντας για πώληση μία οικία σε κάποιο γνωστό portal. Αμέσως το συγκεκριμένο portal θα στείλει προς όλους όσους δηλώσουν ενδιαφέρον. Αυτόωφελείτόσο τους πωλητές, όσο και τους αγοραστές ακινήτων. Με αυτό τον τρόπο και με την γρήγορη ενημέρωση, μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη προώθηση και πώληση ενός ακινήτου από το να περιμένουμε να έρθεις σε μας ο πελάτης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν τα σύγχρονα, μεσιτικά προγράμματα είναι η διαχείριση των πελατών και η προώθηση ενημερωτικού υλικού για νέες προσθήκες ακινήτων που μπορεί να τους ενδιαφέρουν. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί ο υπάλληλος να επικοινωνεί με διάφορους τρόπους με τον εκάστοτε πελάτη. Μερικοί από αυτούς είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το viber, τα διάφορα social media κλπ.

Με αυτόν τον τρόπο άμεσης επικοινωνίας, η επιχείρηση δείχνει επαγγελματισμό και κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φτιάχνοντας απ’ την αρχή την τέλεια κουζίνα

Αν έχεις φτιάξει μόνος σου από το μηδέν το σπίτι σου ή  κάποιο δωμάτιο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *