Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας – Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις του 2019 στα … αζήτητα…

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεν φτάνει που δεν  τηρεί σωστά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, αλλά και όταν εκ των υστέρων τα γράφει , παραλείπει ολόκληρες συνεδριάσεις.

Είναι κάτι που συνηθίζεται στη Σπερχειάδα έδρα του Δ. Μακρακώμης…  Ποιος νοιάστηκε για τα κλεμμένα έγγραφα από το αρχείο του Δήμου;;;…  Αυτό το γνωρίζει καλά ο Τζιβελέκας και το συνεχίζει με τα πρακτικά της κοινότητας Σπερχειάδας…

Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις  του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 δεν αναγράφονται καθόλου στα πρακτικά…. Λες και δεν έγιναν … Υπάρχουν όμως ντοκουμέντα και βίντεο και παρουσίες  πέραν των Τοπικών Συμβούλων, όπως ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής-  που όχι μόνο το επιβεβαιώνουν αλλά καταδεικνύουν την κατάσταση στο Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας με τον Πρόεδρο να κάνει  τα πράγματα όπως τα θέλει.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας πραγματοποιήθηκε το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2019 και συγκεκριμένα στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Σπερχειάδας, ύστερα από προτροπή του Δημάρχου Δήμου Μακρακώμης κ. Γιώργου Χαντζή, όσον αφορά τον χώρο διεξαγωγής, διότι ο πρόεδρος ήθελε να συνεδριάσει σε καφετέρια (και συγκεκριμένα στο Καφέ του Γαμπρού του στην Αντίθεση)! Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης. Το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν για τα έργα στην Κοινότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Ύστερα από εποικοδομητικό διάλογο και την δέσμευση του Δημάρχου ότι κάποια έργα θα τα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Μακρακώμης, ομόφωνα ψήφισαν όλοι θετικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Αυτή η συνεδρίαση δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά! Επιβεβαιώνεται σαφώς από την παρουσία του Δημάρχου και από όλους τους Τοπικούς Συμβούλους, εκτός ενός, του κ. Χρήστου Ξέρρα που απουσίαζε.

Η 2η συνεδρίαση, που  ήταν άκαρπη λόγω μη απαρτίας, στις  13/10/2019 όπου έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, παρών και ο ίδιος ο Δήμαρχος πάλι στη συνεδρίαση όπως επίσης και κάποιοι συμμετέχοντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Λόγω μη απαρτίας, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, προκειμένου να ενημερωθεί ο Δήμαρχος σχετικά, καθώς θα απουσίαζε στην επανάληψη της.

Στις 14/10/2019 επαναλαμβάνεται  η συνεδρίαση όπως  προβλέπεται, παρόντες και οι 7 Τοπικοί Σύμβουλοι, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σπερχειάδας  Ανδρέας Παπασάρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κωνσταντίνος Σπανός. Επειδή ο Πρόεδρος αυτοβούλως άλλαξε την απόφαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ( ο Δήμαρχος του το επισήμανε στις 13/10/2019)  εκ των πραγμάτων συζητήθηκε εκ νέου το Τεχνικό Πρόγραμμα για την Σπερχειάδα.

Σχετικό βίντεο εδώ:

Το 2ο θέμα στη συνεδρίαση  ήταν  η Εμποροπανήγυρις  Σπερχειάδας για τις 20/10/2019 που έπρεπε να γνωμοδοτήσει η Κοινότητα για να αποφασίσει μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου  Μακρακώμης. Συμπεριλαμβάνονταν η πρόταση της  Τοπικού Συμβούλου κας Κατερίνας Σιούτα να δημιουργηθεί περίπτερο με φωτογραφικό υλικό από την Σπερχειάδα για την προβολή της  στους αναμενόμενους πάμπολλους επισκέπτες του 4ήμερου φημισμένου Παζαριού  Σπερχειάδας.  Υλοποιήθηκε από τους Τοπικούς Συμβούλους  Κ. Σιούτα και  Δ. Καραντζούνη ο οποίος  επιμελήθηκε το φωτογραφικό υλικό.

Σχετικό βίντεο εδώ:

Το 3ο θέμα ήταν οι 4ήμερες εκδηλώσεις  που ήταν  αποκλειστικά πρόταση του Τοπικού Συμβούλου Δημήτρη Καραντζούνη. Ψηφίστηκε  ομόφωνα και υλοποιήθηκε από  τον Δ. Καραντζούνη και από την κα Κ. Σιούτα, ενώ για το Μνημείο Ηρώων  βοήθησαν όλοι του Συμβουλίου  για τον καλλωπισμό του, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ξέρρα.

Σχετικό βίντεο της συνεδρίασης:

Στα άλλα δύο θέματα, «Ανάπλαση πλατείας Αθανασίου Ακρίδα»  και «Λαϊκή Αγορά», σας παραθέτω το σχετικό βίντεο:

Αυτή η σημαντική συνεδρίαση, με τα τόσα θέματα και τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν  δεν υπάρχει καθόλου στα πρακτικά! Χρέη δε πρακτικογράφου,  εκτελεί ο ίδιος ο Πρόεδρος, δημιουργώντας προφανώς σκόπιμα αυτό το μπάχαλο…. Σοβαρότατο παράπτωμα από τον Πρόεδρο που εξαρχής έδειξε, όπως αποδεικνύεται, ποια θα είναι η στάση του και πως θα προεδρεύει…

Το βιβλίο των πρακτικών και στην συνέχεια το  πρακτικό Νο1 των συνεδριάσεων που ξεκινά ως πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στις 13/11/2019

Δείτε το

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2023

Πότε ξεκινά η διαδικασία υποβολής – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *