Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας ξεκινούν εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου και τοποθέτηση νέων δαπέδων.

Τοποθέτηση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας “Αλέξανδρος Δελμούζςος”

Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και μερικές μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας ξεκινούν εργασίες αποξήλωσης πλακιδίων αμιάντου και τοποθέτηση νέων δαπέδων.

Όλες οι εργασίες επισκευής και συντήρησης πρέπει να γίνονται όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά, για να μην θρηνήσουμε θύματα όπως σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, έναν χρόνο πριν. Θυμίζουμε ότι από 1 Σεπτέμβρη έχει ξεκινήσει η λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ μεσολάβησε το διάστημα του καλοκαιριού που παρέμειναν κλειστά για 2,5 μήνες περίπου. Ο Δήμος όφειλε να κάνει σωστό προγραμματισμό και να το έχει λύσει στο διάστημα αυτό.

Το ζήτημα των πλακιδίων αμιάντου ταλαιπωρεί πολλά χρόνια το σχολείο αυτό, επιδρώντας στην ασφάλεια και στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι εργασίες αποξήλωσης αμιάντου έχουν ειδικούς όρους και προστατευτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν χώρα.

Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ο Δήμος θέλει να το διαχειριστεί σαν προεκλογικό πυροτέχνημα, ενώ πριν 7 μήνες διαβεβαίωνε ότι ο χρόνος των διακοπών του Πάσχα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά δεν επαρκούσε και τώρα μας λέει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5 μέρες.

Ζητούμε άμεση έγγραφη απάντηση από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με:

Τον τρόπο λειτουργίας των εργασιών αυτών.
Τα μέτρα ασφαλείας του έργου, ώστε να μην ελοχεύουν κίνδυνοι τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
Την ομαλή έναρξη των μαθημάτων και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *