Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο – Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση Θεσσαλονίκης

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί επενδυτικά στα Βαλκάνια

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στον επενδυτικό χάρτη των Βαλκανίων τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, χαιρετίζοντας την Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, που έλαβε χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2023.

Ο κ. Τζιτζικώστας με τις αναφορές του τοποθέτησε την Ελλάδα στη θέση του βασικού «παίκτη» των Βαλκανίων, αναδεικνύοντας τον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα χαρακτήρα της χώρας, καθώς και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος στάθηκε επίσης στη συμβολή του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Στέφανο Τζιρίτη, για τη στήριξη που παρείχε στις Ελληνογερμανικές σχέσεις επί έντεκα έτη από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Επιμελητηρίου, θέση την οποία «παρέδωσε» στον κ. Ανδρέα Σπυρίδη.

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, κ. Ανδρέας Σπυρίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έκανε έναν σύντομο απολογισμό για το 2022 και αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της οικονομίας, όπως η αύξηση του ΑΕΠ και η μείωση της ανεργίας, ενώ στάθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση των εξαγωγών και των επενδύσεων, καθώς και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών, για την οικοδόμηση στενότερης συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Όπως σημείωσε, για το 2023 το Επιμελητήριο προγραμματίζει ένα Road Show σε πέντε πόλεις της Γερμανίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων επιχειρηματιών.Στην ατζέντα δράσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη για το 2023 αναφέρθηκε ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το Επιμελητήριο βρίσκεται στο κατώφλι της επετείου των 100 χρόνων στην υπηρεσία των Ελληνογερμανικών σχέσεων, προετοιμάζοντας ήδη ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για το 2024.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων, σημαντικές προσωπικότητες της πολιτειακής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της πόλης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Άλις Κούπερ ξεκίνησε τη νέα του εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Άλις Κούπερ ξεκίνησε τη νέα του εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ, δηλώνοντας την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *