Breaking News

Προβλέψεις – σοκ για χιλιάδες νεκρούς μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,7R στη Μιανμάρ

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη μετά τον τεράστιο σεισμό 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/3/2025).

Ο πρώτος απολογισμός για τον σεισμό στη Μιανμάρ είναι σοκαριστικός με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες. Πολλά θύματα μετρά και η Ταϊλάνδη. Κτίρια να έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι, δρόμοι κατεστραμμένοι και άνθρωποι πανικόβλητοι στους δρόμους συνθέτουν το σκηνικό στην περιοχή.

Τουλάχιστον 144 άνθρωποι στη Μιανμάρ σκοτώθηκαν και 732 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα και τη νοτιοανατολική Ασία, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο MRTV, με τον επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάινγκ να προειδοποιεί για πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων. Αξιωματούχος στην Ταϊλάνδη ανέφερε ότι οι νεκροί στη χώρα είναι εννέα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι με βάση την ανάλυσή του, προβλέπει πιθανώς χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό στη Μιανμάρ

Ο Μιν Αούνγκ Χλάινγκ μιλώντας στο MRTV απηύθυνε κάλεσμα σε όλη τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, τονίζοντας ότι η χούντα άνοιξε όλες τις οδούς για την είσοδο διεθνούς βοήθειας.

 

Περισσότερα στο newsit.gr

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας επιβεβαιώνει την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης

“Η αλήθεια απαντά στην κινδυνολογία” υπογραμμίζει ο Δήμος Καμένων Βούρλων Η ανακοίνωση του Δήμου Καμένων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *