Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα: Με την βράβευση στις 18/6/2022, θέλουν να δικαιολογήσουν, τα αδικαιολόγητα

Διαβάστε προσεκτικά την ανάλυση του άρθρου

Όπως ενημερώσαμε, το Σάββατο 18/6/2022 θα πραγματοποιηθεί   εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα  της Σπερχειάδας.

Υπογραμμίζουμε ότι  όπως ενημέρωσε η παράταξη «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» δεν έχει παρθεί σχετική απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας που την αφορά, αν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεσμεύτηκε για έκτακτη συνεδρίαση με σχετικό θέμα.

Όλα δυστυχώς είναι  μεθοδευμένα και μάλιστα με ύπουλο τρόπο από τον Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης και τον Πρόεδρο της Κοινότητας. Και δεν είναι η πρώτη φορά τέτοιοι χειρισμοί.

Αντί να φέρουν ως θέμα στην Κοινότητα Σπερχειάδας την μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος της Σπερχειάδας, έδωσαν προτεραιότητα στην  βράβευση συγκεκριμένου ανθρώπου χωρίς να πουν που και πότε θα βραβευτεί . Εκ των υστέρων  μάθαμε, μέσω της πρόσκλησης για την εκδήλωση του Ολοκαυτώματος και ότι θα βραβευτεί στις 18/6/2022 στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Αναρωτιόμαστε και βάζουμε ένα μεγάλο γιατί η βράβευση γίνεται την συγκεκριμένη επέτειο. Όπως πολύ ορθώς ανέλυσε η παράταξη  «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας», σαφέστατα να βραβευτεί για την προσπάθεια του ο συγκεκριμένος αλλά γιατί  στην επέτειο και μάλιστα όταν έχει κάνει μεγάλα ατοπήματα αναφορικά με την Ιστορία της Σπερχειάδας.

Θέλουν να του δώσουν συγχωροχάρτι;;; Χάθηκε οποιαδήποτε άλλη ημέρα να βραβευτεί; Γιατί και πάλι αυτή η εκδήλωση θέλουν  να καπελωθεί και από κάτι άλλο που δεν έχει σχέση….

Τους ενημερώνουμε ότι η ιστορία  δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται και δεν μπορεί κανένας πια να την οικειοποιηθεί και να την γράψει όπως θέλει και τον βολεύει…

Το συγκεκριμένο μήνυμα αφορά όλους που βρίσκονται στην εξουσία γενικότερα και προσπαθούν να κρύψουν την αληθινή ιστορία.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν συνάδει να βραβευτεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση, για συγκεκριμένους λόγους.

Α) Ήταν για πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός και σε σημαντικές  θέσεις  εξουσίας της Δημοτικής Αρχής. Γιατί ποτέ δεν έφερε ως θέμα την διεκδίκηση της Σπερχειάδας για Μαρτυρική Πόλη;;;

Β) Το τεράστιο λάθος με την μαρμάρινη πλάκα στο καμπαναριό του παλιού ερειπωμένου Αγίου Νικολάου όπου ανέγραφε δωρεά από τον τεχνίτη μαρμαρά και ευλόγως οι επισκέπτες αντιλαμβάνονταν ότι ο ναός ήταν δωρεά του ανθρώπου που αναγράφονταν το όνομα του! Απίστευτο ατόπημα και γκάφα του τότε  Αντιδημάρχου…

Γ) Στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα του Συλλόγου  Νέων Σπερχειάδας το 2016, ήταν κεντρικός ομιλητής και ξεκίνησε τον λόγο του με τεράστιο, απαράδεκτο, και πλήρως ανιστόρητο λάθος, είπε ότι το πρωί της 18/6/1944,  οι κάτοικοι της Σπερχειάδας ζούσαν την καθημερινότητα τους. Οι κάτοικοι πήγαιναν να θερίσουν τα στάρια τους για να γεμίσουν τα αμπάρια τους ( ανιστόρητο συμβάν, μιας και τότε το 95% του των Ελλήνων έτρωγε την μπομπότα, το ψωμί από στάρι ήταν πολύ σπάνιο και δυσεύρετο). Η Σπερχειάδα ούτως ή άλλως μέτραγε ακόμη τις πληγές της από τις επιδρομές των Ναζί που δεν άφηναν τίποτα όρθιο, όπως από τον Απρίλιο του 1943 που έκαψαν την μισή Σπερχειάδα, δυτικά της Λεωφόρου Κρίκου. Όσο για τα παιδιά που ανέφερε ότι πήγαιναν σχολείο στον πόλεμο,  η ημέρα ήταν Κυριακή…

Δ) Το 2018 και ενώ γίνεται σχετική εκδήλωση από τον Σύλλογο Νέων Σπερχειάδας, καπελώνεται και πάλι με την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Σπερχειάδα στα χρόνια του Εμφυλίου 1944-1949». Οι ναζί έφυγαν τον Οκτώβριο του 1944, μετά ήταν τα Δεκεμβριανά και μετά ξεκίνησε ο  Εμφύλιος Πόλεμος. Πάλι τρομερό λάθος να μπερδεύει την ναζιστική θηριωδία με τον Εμφύλιο και όλα αυτά μεθοδευμένα  για να προσπεραστεί ύστερα από τόσα χρόνια 74 τότε χρόνια, το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας.

Ε)  Ο Δήμος Μακρακώμης, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, χρηματοδότησε το βιβλίο του με τίτλο «Από τους αγάδες, στους τσιφλικάδες»….

Μόνο τα παραπάνω, με συγκριμένα στοιχεία αποδεικνύονται και θα έπρεπε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μην δεχτεί να γίνει η βράβευση στην συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά σε άλλη ξεχωριστά, μαζί με τα βιβλία του και όλο του το έργο. Έτσι θα έχει και μεγαλύτερο νόημα και τιμή  η βράβευση και για τον ίδιο και επιπρόσθετα θα ταυτίζεται με την εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας…

Η εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας επί του θέματος της συνεδρίασης:

Η τοποθέτηση της παράταξης  “Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας” για την βράβευση:

Αντί να ενώσουν τον κόσμο, απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα  (κρίσεις, ακρίβεια,  κορονοϊός, πόλεμος κ.α.) όπως τότε οι Έλληνες τελικά ενωθήκαν  με την Εθνική Αντίσταση και έδιωξαν τον εχθρό,  τώρα προσπαθούν να τον διχάσουν και να τον φέρουν   απέναντι σε μία νέα κατάσταση εμφυλίου… Αυτό κάνουν για ζουν  όπως αυτοί τους βολεύει, αυταρχικά και να εξουσιάζουν με διχασμό στον κόσμο.

Εκτός και αν κάποιοι έχουν καταλάβει πόσο ανεπαρκείς είναι και μεθοδεύουν ακόμα και την αντικατάσταση τους… Για να μπορούν πισώπλατα και παρασκηνιακά να κινούν νήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση λέτε ο Δήμαρχος Γ. Χαντζής να δείχνει πλαγίως τον αντικαταστάτη του τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Βασίλη Κανέλλο, δίνοντας του συγχωροχάρτι…;;;; Δεν μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, αφού το ίδιο συγχωροχάρτι έδωσε ο Δήμαρχος και στον Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Πάνο Κοντογεώργο, καταπατώντας αλήθειες και αξίες ανθρώπων αλλά και θεσμικών οργάνων…

Η ιστορία όσο υπάρχει ο www.fonografos.net, θα γράφεται όπως ακριβώς γίνεται και συμβαίνουν τα γεγονότα.

 

Η πρόσκληση για την εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

” Σας προσκαλούμε στις 18 Ιουνίου 2022 ημέρα Σάββατο, στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ναού του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδας, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας, στις 18 Ιουνίου του 1944 και την ανατίναξη του Παλαιού Ναού του Αγίου Νικολάου.”

Δείτε σχετικά βίντεο: 

Σπερχειάδα: Για μια φορά ακόμα, καπελώνεται η επέτειος του Ολοκαυτώματος με άλλη εκδήλωση… (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα Σπερχειάδας την Παρασκευή18/6

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νεοσύστατης χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Με 31 μέλη προς το παρόν λειτουργεί η νέα χορωδία στον Ιερό ναό στα Γαλανέικα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *