Ακολουθήστε μας στο facebook

Ιστορικός περίπατος και παρουσίαση φακέλου για την επέτειο των 80 ετών από το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας

 

Όπως  ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μακρακώμης και την Κοινότητα Σπερχειάδας,  καλεί  όλο τον κόσμο « σε έναν ιστορικό περίπατο, όπου θα αναδείξει τα γεγονότα, που σημάδεψαν την Μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας, από την περίοδο της κατοχής έως την ολοκληρωτική καταστροφή της στις 18 Ιουνίου 1944.

Με σημείο συνάντησης την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:45, τιμούμε την επέτειο των 80 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας και διατηρούμε ζωντανή την ιστορία της πόλης μας».

Να επισημαίνουμε το “μπράβο” μας για αυτή την πρωτοβουλία, που κάτι γίνεται θεσμικά επιτέλους σχετικά με την  Μαρτυρική πόλη της Σπερχειάδας. Είναι λογικό και προφανώς, στην κατεύθυνση της  γνωστοποίησης, εκμάθησης και προβολής της ιστορίας στης Σπερχειάδας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει αν και το είχαν άλλοι προτείνει παλιότερα…

Ποτέ δεν είναι αργά  άλλωστε,  για το καλό του τόπου –πολυεπίπεδα- και  την διατήρηση της ιστορίας της Σπερχειάδας.

  • Δίνουμε ραντεβού λοιπόν για τον Ιστορικό περίπατο της Σπερχειάδας, αναδεικνύοντας και τιμώντας την ιστορία της.

Μετά τον Ιστορικό Περίπατο  θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του φακέλου τεκμηριωτικού υλικού για τον χαρακτηρισμό της Κοινότητας Σπερχειάδας ως Μαρτυρική Πόλη στον παλιό Άγιο Νικόλαο.

 

Άριστα τα όσα διοργανώνονται,  αναμένουμε το αποτέλεσμα τους, θα είμαστε εκεί να το καταγράψουμε ως www.fonografos.net και να το αναδείξουμε.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συμπτώματα από το «σύνδρομο της πάπιας»

Ως «σύνδρομο της πάπιας» στην ψυχολογία ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία το άτομο προσπαθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *