Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα: “Νοσταλγοί της χούντας των συνταγματαρχών, είναι εδώ δυστυχώς ακόμα….”

*Γράφει ο Κώστας Μαστροκώστας 

 

“Αποθήκες του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού, νυν της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Φθιώτιδας στην Σπερχειάδα, 20 Απρίλη του σωτήριου έτους 2024!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, μια εποχή, μια μαύρη περίοδος στην νεοελληνική ιστορία. Οι νοσταλγοί της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, που έβαλε στον γύψο την χώρα για εφτά χρόνια και ξεπούλησε την μισή Κύπρο, καταπατώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας, είναι εδώ δυστυχώς ακόμα, για να βρωμίζουν την άλλη ιστορία της μικρής μας πολίχνης.

Την ιστορία και τις σελίδες της που είναι μπροστά – μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του φασισμού και του ναζισμού. Στην πόλη που διεκδικεί να μπει στις Μαρτυρικές Πόλεις για τον φόρο αίματος που κατέβαλε στους φασίστες που την πυρπόλησαν και δεν σεβάστηκαν ούτε εκκλησίες ούτε νεκρούς. Στην πόλη που έχει σαν ιστορική της προίκα την Καλύβα του Στεφανή και την ανακήρυξή της σε ιστορικό Δήμο το 1990 γι’ αυτήν ακριβώς την ιστορία της. Αυτήν την πόλη ήρθαν να βρωμίσουν χουντικά απομεινάρια του παρελθόντος που θέλοντας να τιμήσουν την εφτάχρονη τυραννία, ανέσυραν απ’ τον βόθρο της ιστορίας το χουντικό πουλί που βρώμιζε για εφτά χρόνια την χώρα και την ελληνική σημαία, αναρτώντας τα στον χώρο των αποθηκών του πρώην Συνεταιρισμού χωρίς ντροπή.

Πέρα απ’ την όποια σοβαρότητα αυτών που έκαναν αυτό το αντιδημοκρατικό ατόπημα, το πρόβλημα είναι στα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επίσημων εκπροσώπων της.

Η σημαία της χούντας κυματίζει εδώ και δυο μέρες περίπου δίπλα στον Όρχο των οχημάτων του Δήμου Μακρακώμης και πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας σε ένα δρόμο αρκετά πολυσύχναστο.

Δεν το παρατήρησαν; Δεν το αξιολόγησαν ως κάτι σοβαρό; Ας βγουν να μας πουν. Πριν λίγο καιρό τα εθνίκια της χώρας παραληρούσαν γιατί μια εικαστικός είχε ντύσει την ελληνική σημαία με ροζ χρώμα για να συμπαρασταθεί στις γυναίκες που έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Τότε όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες ωρύονταν ότι αλλοιώνεται το εθνικό μας σύμβολο ζητώντας την κεφαλή επί πίνακι της καλλιτέχνιδος και ζητώντας την απομάκρυνση του έργου από τον χώρο που εκθέτονταν.

Τώρα;

Δεν θα έπρεπε οι ταγοί της τοπικής κοινωνίας και οι θεματοφύλακες του νόμου να προφυλάξουν το εθνικό σύμβολο από την αλλοίωση και την προσβολή του; Και ένα τελευταίο.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φθιώτιδας, ο πρόεδρος της είναι ενήμεροι για το Συμβάν;

Οι εργαζόμενοι στον χώρο έχουν κάποια εμπλοκή στην ανάρτηση της σημαίας;

Αν όχι γιατί δεν ενημέρωσαν αρμοδίως αυτές τις δυο μέρες που η βρωμερή σημαία της χούντας κυμάτιζε στον ουρανό της πόλης μας;

Αναμένουμε απαντήσεις από όλους και μάλιστα πειστικές…”

 

 

Σχετικό  άρθρο:

Σπερχειάδα: Σε κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ύψωσαν σημαία της Χούντας… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Φωτιά σε διαμέρισμα

  Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Λαμίας το βράδυ τη Πέμπτης 30/5/2024 για φωτιά σε διαμέρισμα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *