Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στα 2.000 δολάρια οδηγεί τον χρυσό ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ράλι καταγράφουν στις σημερινές συναλλαγές τα πολύτιμα μέταλλα με τους επενδυτές να τα επιλέγουν ως μια ασφαλή επιλογή τοποθέτησης των κεφαλαίων τους εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το συμβόλαιο χρυσού είναι στα 1.942 δολάρια ανά ουγκιά, από 1.926 δολάρια ανά ουγκιά χθες, ενώ το ασήμι ενισχύεται στα 25,20 δολάρια, από 25,02 δολάρια ανά ουγκιά στη χθεσινή συνεδρίαση. Η τιμή της πλατίνας είναι στα 1.055 ανά ουγκιά.

Δεδομένου ότι οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα περαιτέρω ανόδου του πληθωρισμού η στροφή στα πολύτιμα μέταλλα αποτυπώνει τη διάθεση αποστροφής κινδύνου.

Πλέον αναλυτές της αγοράς χρυσού θεωρούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα προσεγγίσει σύντομα τα 2.000 δολάρια η ουγκιά.

Για όσο διάστημα οι αγορές προεξοφλούν διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ως εκ τούτου υψηλότερο πληθωρισμό η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Αυτό που κάνει αίσθηση είναι ότι στο χρυσό τοποθετούνται τις τελευταίες ημέρες και παίκτες οι οποίοι μέχρι πρόσφατα είχαν επιλέξει ως επένδυση αντιστάθμισης κινδύνου τα κρυπτονομίσματα.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γεωργαντάς σε αγρότες: Αξιοποιείστε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ για μια επιτυχή μετάβαση σε μια νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα

Να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα των προγραμμάτων της ΚΑΠ και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *