Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στερεά Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκε 18/6/2022, στον οικισμό Κρεμαστός, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ανάμεσα στους οικισμούς Γάϊα και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οΥφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, οΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Δημάς,οι επικεφαλής αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας.

Στο ΣΟΠΠ καταγράφηκαν οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο μέτωπο της φωτιάς κατά τηδιάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα, 11 εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμειςμε περισσότερα από 40 πυροσβεστικά οχήματα και 130 πυροσβέστες. Από την πρώτηστιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΣτερεάςΕλλάδας για την υποστήριξη της επιχείρησης κατάσβεσης με 6 μηχανήματα έργου και
12 υδροφόρες.

Λίγο πριν το τέλος της ημέρας, η κατάσταση του μετώπου είναι σε αρκετά καλύτερηκατάσταση, έχει περιοριστεί στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, όπου οι
δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν αδιάκοπα τη μάχη προκειμένου να μηνεπιτρέψουν στη φωτιά να ξεφύγει από την περιοχή.

Η οδηγία προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων που δόθηκε νωρίς το απόγευμαέχει αρθεί, εξαιτίας της καλύτερης κατάστασης του μετώπου.

Οι προσπάθειες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα συνεχιστούν αδιάκοπακαθόλη τη διάρκεια της νύχτας με κύριο στόχο τον περιορισμό της φωτιάς μέχρι το ξημέρωμα, έως ότου επανέλθουν τα εναέρια μέσα και καταστεί εφικτή η οριοθέτησητου μετώπου της φωτιάς.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το εορταστικό πρόγραμμα των εμπορικών καταστημάτων της Χαλκίδας σε ισχύ από 11/12

Σε ισχύ θα τεθεί από την Κυριακή 11 μέχρι και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *