Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην Λαμία η Ελληνική Ομοσπονδία Διελκυστίνδας – Παρουσίαση του αθλήματος [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

Η Ελληνική Ομοσπονδία Διελκυστίνδας στη Λαμία, παρουσίασε το άθλημα

Στην Λαμία στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/1/2023  από την Ελληνική Ομοσπονδία Διελκυστίνδας, η παρουσίαση του αθλήματος.

H Ελληνική Ομοσπονδία Διελκυστίνδας, με έδρα τη Λαμία!

Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ” Ως Κυβέρνηση, πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη του αθλητισμού.

Αθλητισμό, τον οποίο σημαντικά χρηματοδοτούμε την τελευταία τετραετία. Για τη βελτίωση της υγείας, την ευζωία, την καλύτερη ποιότητα ζωής, τον σωστό προσανατολισμό των νέων παιδιών.

Για τη δύναμη του αθλητισμού, ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.”

Και συνέχισε:

“Αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και συστηματικής συνεργασίας προσώπων, φορέων και πολιτείας, την τελευταία τετραετία.
Είναι ευκαιρία για τον αθλητισμό, για τη Φθιώτιδα, για τη Λαμία, να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας της ομοσπονδίας και να καταφέρουμε να διοργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε αγώνες πανελλαδικής, πανευρωπαϊκής, παγκόσμιας εμβέλειας.
Ως Κυβέρνηση, πιστεύουμε και επενδύουμε στη δύναμη του αθλητισμού. Αθλητισμό τον οποίο σημαντικά χρηματοδοτούμε την τελευταία τετραετία.
Για τη βελτίωση της υγείας, την ευζωία, την καλύτερη ποιότητα ζωής, τον σωστό προσανατολισμό των νέων παιδιών.
Για τη δύναμη του αθλητισμού, ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.”

Η διελκυστίνδα (στα αγγλικά Tug-of-War) είναι ένα άθλημα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες τραβούν ένα σχοινί προσπαθώντας η μία να τραβήξει την άλλη προς το μέρος της.

  

Το όνειρο των αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Επίσημα πλέον η ΕΟΔ ανήκει στα αναγνωρισμένα αθλήματα του Ελληνικού κράτους!

Σε ανακοίνωσή της μέσω του προέδρου της Γιώργου Ζαίμη αλλά και του Γ.Γ. Ευάγγελου Κούτρα που έτρεξε με επιτυχία όλο το πρότζεκτ αναφέρεται:

Η Ομοσπονδία και το Δ.Σ της οφείλει να ευχαριστήσει πρώτα τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που μοιράστηκε το όνειρο μας, μιας και η έδρα μας είναι στο Δήμο Λαμιέων και συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση του αγωνίσματος όταν πέρασε δύσκολες εποχές και κυρίως στο να σταθεί στα πόδια του και να φθάσει στην τελική αναγνώριση!

Τον υπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αγκάλιασε το αγώνισμα μας από την πρώτη στιγμή που το γνώρισε και μας στήριξε και μας στηρίζει!

Τον βουλευτή και φίλο κ. Βασίλη Οικονόμου που μετέφερε τεχνογνωσία και στήριξε το έργο του Δ.Σ.

Τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο που συντάχθηκε άμεσα δίπλα μας και στηρίζει την προσπάθεια μας παρέχοντας έδρα και γραφεία στην Ομοσπονδία !

Τους υπαλλήλους της ΓΓΑ που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί σωστά ο φάκελος μας έτσι ώστε οι αθλητές μας να προλάβουν και να συμμετάσχουν επίσημα στα επόμενα World Games και τους διεθνείς αγώνες της παγκόσμιου ομοσπονδίας !

Την Tug of War International Federation που μας έκανε μέλη το μακρινό 2004 και μας στηρίζει εμπράκτως διδάσκοντας μας το υπέροχο αυτό αγώνισμα !

Τους συλλόγους και τους αθλητές που πίστεψαν στο ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2004 και κυρίως αυτούς που έμειναν δίπλα μας ως την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αυτού του όμορφου ταξιδιού.

Η Διελκυστίνδα, ένα από τα πρώτα Ολυμπιακά αγωνίσματα, υπήρξε στην αρχαία Ελλάδα προπαρασκευαστική άσκηση όλων των βαρέων αθλημάτων (πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο) και φυσικά ξεχωριστό αγώνισμα η ίδια.

Στη σύγχρονη εποχή υπήρξε Ολυμπιακό αγώνισμα για τις τρεις πρώτες Ολυμπιάδες και επανέρχεται δυναμικά ως υποψήφιο για ένταξη στις αμέσως επόμενες.

Το έργο όλων μας τώρα συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά και αισιόδοξα!
Στόχος μας είναι η παρουσία του αθλήματος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως και στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας !

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του πρώην Δημάρχου, Δ. Θωμά

Άγνωστο τι συνέβη και κάηκε το σπίτι… Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 31/1/2023 στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *