Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο «διαμάντι» της Ευρυτανίας το Τριήμερο των Φώτων

Συναρπαστική φύση, απόλυτα γραφικό, ζεστό και ελληνικό τοπίο, το «επίμονο» Καρπενήσι, το οποίο χτίστηκε πλείστες φορές και «αναγεννήθηκε» άλλες τόσες, χαρίζει μια από αυτές τις εκδρομές που δεν φεύγουν ποτέ από τις επιλογές «Best Of».

Το «διαμάντι» της Ευρυτανίας στα 282 χιλιόμετρα από την Αθήνα, «ανακηρύσσει» με περηφάνια τα κάλλη και τις χάρες του, μέσα από την ταμπέλα «Ευρυτανία – Αυθεντικός Τόπος Ζωής» στην είσοδο του χωριού. Σήμα κατατεθέν, η μεγάλη πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τις περίτεχνες μαρμάρινες βρύσες της.

Οι -επίσης- μαρμάρινες πλάκες της, σχηματίζουν πλατανόφυλλα και αναγράφουν τα ονόματα παλιών δήμων της Ευρυτανίας. Να σημειωθεί πως όλο το Καρπενήσι χαρακτηρίζεται από μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια, για αυτό και το περπάτημα εδώ είναι από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης.

Ο Ναός της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ο μητροπολιτικός ναός του Καρπενησίου, ένα διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον όσιο Ευγένιο τον Αιτωλό (κατά κόσμον Γιαννούλη Αιτωλό), o οποίος έφτασε στο Καρπενήσι το 1645.

Το εκκλησάκι που ίδρυσε στη σημερινή θέση του ναού, φιλοξενούσε τη Σχολή Ανωτέρων Γραμμάτων – την πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση.

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Β’ Φθιώτιδας: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 28-29/1/2023

Δείτε τους αγώνες για το Πρωτάθλημα της  Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας  Σάββατο 28-01-2023 ΘΥΕΛΛΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *