Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο Κυριάκι Βοιωτίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος

 

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Κυριάκι, τίμησαν την μνήμη της Παναγίας της Αρβανίτισσας.

Ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μαρκόπουλος, παρευρέθηκε στον εσπερινό, καθώς και στην γιορτή, που ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του χωριού.

Τον Κώστα Μαρκόπουλο καλωσόρισε θεσμικά, ο τοπικός Πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου, κ. Ιωάννης Φορτώσης, ενώ ο ιερέας της ενορίας του χωριού, πάτερ βενιαμίν Αλ Ατράς, τον ενημέρωσε για την Παναγία την Αρβανίτισσα, την οποία, μέχρι το 2005, τα υπόλοιπα αρβανιτοχώρια, δεν γνώριζαν την ύπαρξη της και των Αρβανιτών στη Χίο, όπου της είναι αφιερωμένος και ναός (εξωκλήσι) στις Καρυές της Χίου.

Τα «Μανουσάκια» Κυριακίου, η χορευτική ομάδα, του πολιτιστικού Συλλόγου «Πολιτιστική Δράση» του Κυριακίου, με την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Καλλιόπης Κασσωτάκη, παρουσίασαν χορούς της περιοχής. Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν τοπικά εδέσματα και κεράσματα για τους επισκέπτες.
Τα χωριά, της Ελληνικής Περιφέρειας, επωμίζονται το βάρος της αστικοποίησης. Οι εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, κρατούν ζωντανή την φλόγα της παράδοσης και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε τόπου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος δεσμεύτηκε να στηρίξει το έργο των συλλόγων και την προσπάθεια των κατοίκων και της εκκλησίας για την προαγωγή των ηθών και εθίμων κάθε τόπου και να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο φιλοζωικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Ερέτριας καταγγέλλει για παρεμπόδιση πρόσβασης στο καταφύγιο του δήμου Ερέτριας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε, Το μεσημέρι 4-12-2023, μετά από 9 μήνες συνεχούς αγώνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *