Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στον οδοντίατρο με rapid test οι εμβολιασμένοι και με μοριακό οι ανεμβολίαστοι – Αντιδρούν οι οδοντίατροι

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση ότι θα χρειάζονται  μοριακό τεστ οι ανεμβολίαστοι και rapid test οι εμβολιασμένοι να έχουν μαζί τους όταν θα επισκέπτονται τον οδοντίατρο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1, ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής «δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει “φρούριο” να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού, δεν υπάρχει αναμονή στο σαλόνι, επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός κυρίως για ανήλικους. Όταν έχουμε φροντίσει για την πρόληψη με δικά μας έξοδα από ενδιαφέρον και προς τον εαυτό μας και προς το προσωπικό μας και κατ’ επέκταση και προς τους ασθενείς, δεν μπορεί να έρχεται η Πολιτεία αυθαίρετα και να νομοθετεί… Παίρνουμε πάρα πολύ αυστηρά μέτρα στον κλάδο μας», καταγράφει το news.gr.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανησυχία στον κλάδο, δεδομένου ότι λόγω του έξτρα κόστους για τα τεστ από τους ασθενείς, ενδεχομένως να χαθεί πελατεία, ο ίδιος σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η καλύτερη οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι επίσης, ότι ο μέσος έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες».

Επίσης τόνισε ότι «έχουμε φροντίσει από μόνοι μας να παρέχουμε 100% πρόληψη και αυτόματα φροντίζουμε και τους ασθενείς μας εκτός από εμάς τους ίδιους και το προσωπικό μας. Το test είναι σημαντικό, αλλά θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε οδοντιάτρου. Υπάρχει το AIDS, υπάρχουν ηπατίτιδες… Γιατί δεν κάνουμε τεστ και γι’ αυτές τις ασθένειες;».

news.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, Κυριακή 27/11/2022

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Κυριακή 27/11/2022 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *