Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συμφωνία συνεργασίας για τη χορήγηση Διπλωμάτων Γερμανικής Γλώσσας από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Δελτίο Τύπου

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το εκπαιδευτικό κέντρο DUAL HELLAS του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και η Κεντρική Υπηρεσία Σχολείων Εξωτερικού (ZfA), που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Πρόκειται για μια συνεργασία που συνάδει με τον νέο προσανατολισμό της ελληνογερμανικής εκπαιδευτικής συνεργασίας σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και γενικότερα εκπαίδευσης. Αποτελεί, δε, ένα πρώτο βήμα προς τη μελλοντική συμμετοχή των εκπαιδευομένων της DUAL HELLAS στις εξετάσεις «Δίπλωμα Γερμανικής Γλώσσας – Πρώτο Επίπεδο για Επαγγελματικά Σχολεία (DSD I PRO)» της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού των Ομόσπονδων Κρατιδίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (KMK).

Σημειώνεται ότι, η επιτυχία στις εξετάσεις DSD I PRO αποδεικνύει γνώση της γερμανικής γλώσσας στο επίπεδο Β1, του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Ειδικότερα, για τους εκπαιδευόμενους στον τομέα του τουρισμού και της γαστρονομίας, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό κέντρο DUAL HELLAS του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, η δυνατότητα συμμετοχής τους στις προαναφερόμενες εξετάσεις λειτουργεί ενισχυτικά για την επαγγελματική τους επιτυχία.

Τη διμερή συμφωνία για την πιστοποίηση της γνώσης στη γερμανική γλώσσα, υπέγραψαν ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κι η κα Kristina Wiskamp, Σύμβουλος Γερμανικής Γλώσσας της Κεντρικής Υπηρεσίας Σχολείων Εξωτερικού, του ΥΠΕΞ Γερμανίας.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μακελειό ….Άντρας σε αμόκ, σκότωσε 11 άτομα – Η μεγαλύτερη τραγωδία στο Μαυροβούνιο

34χρονος σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή γύρω από το σπίτι του… Μακελειό στην πόλη Τσέτινα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *