Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με την Υπουργό Πολιτισμού

Επίκεντρο της συζήτησης τους, η αξιοποίηση των  Θερμοπύλων 

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη είχε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, όπως ενημερώνει με Δελτίο Τύπου.

Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 6/4/2022, με αντικείμενο την ανάδειξη και την συνολική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μενδώνη ενημέρωσε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να καταθέσει μέσα στο Μάιο το Τεχνικό Δελτίο στο Ταμείο Ανάκαμψης, για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου:

« Η περιοχή των Θερμοπυλών είναι ίσως το γνωστότερο τοπόσημο ολόκληρης της Φθιώτιδας. Η φήμη και η ιστορικότητα της περιοχής ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Πατρίδας μας. Οι Θερμοπύλες αποτελούν επί της ουσίας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού μας με σημαντική δυναμική ανάπτυξης. Η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα, αλλά και υποχρέωση. Το Υπουργείο Πολιτισμού και συνολικά η Κυβέρνηση μας τοποθετεί στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ξακουστής ιστορίας τους και την αξιοποίησης των συγκριτικών χαρακτηριστικών τους».

*Δελτίο Τύπου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μεταλλευτικός κλάδος και ESG – Η νέα πραγματικότητα

Τα θέματα διακυβέρνησης (ESG), καθώς και τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, διαδραματίζουν καθοριστικούς παράγοντες αξιολόγησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *