Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά

Αναφέρει σχετικά με τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Γιάννης Οικονόμου:

“Η δημογραφική κρίση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως ιδίως στη Φθιώτιδα- αποκτά χαρακτηριστικά δημογραφικής κατάρρευσης, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως έθνος.
Για το ζήτημα αυτό συζήτησα το προηγούμενο διάστημα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη.
Με την Υπουργό συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό, το οποίο ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Υποστήριξα ότι η έμφαση των πολιτικών στήριξης για αύξηση των γεννήσεων πρέπει να δοθούν στη γέννηση του 2ου παιδιού και ακόμα να διευρυνθεί περαιτέρω σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα η περίμετρος όσων δικαιούνται τις πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης.
Κατέθεσα την άποψη μου ότι πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές ανά περιφέρεια -κατά το πρότυπο της Γαλλίας- ενώ παράλληλα ενημέρωσα την Υπουργό για το Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Στερεάς – ΚΕΠΕ – Δημου Λαμίας για έρευνα και κοινές δράσεις γύρω από το δημογραφικό. Όσον αφορά στην ενεργοποίηση του Συμφώνου αυτού, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε συνεργαασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το επόμενο διάστημα.
Ζήτησα στο εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό να υπάρχουν επαρκή θεσμικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με ολιστική προσέγγιση, αφού μια βιώσιμη και ρεαλιστική δημογραφική πολιτική δεν περνά μόνο μέσα από την αναγκαία πολιτική ενίσχυσης των γεννήσεων. Απαιτούνται παρεμβάσεις ισσόρροπης ανάπτυξης που θα προσελκύσουν και θα κρατήσουν ανθρώπους στην Περιφέρεια αλλά και πολιτικές στήριξης της ενεργούς γήρανσης, όπως προτείνει σε μια εξαιρετική μελέτη το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Στο δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μας προβλήματος είμαι παρών με προτάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες τόσο για την Φθιώτιδα όσο και και για την Πατρίδα μας συνολικά.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και τιμά τον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *