Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνάντηση του Δημάρχου Δήμου Καμένων Βούρλων με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών, στο Δημαρχείο την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος έθεσε στον Δήμαρχο ζητήματα αρμοδιότητας ή συναρμοδιότητας του Δήμου που αφορούν τους ναούς της περιοχής. Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας συνόδευε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων, πατήρ Κωνσταντίνος Ρεντίφης.

«Είναι μεγάλη η χαρά που σας επισκέπτομαι. Δεν είναι εθιμοτυπική η επίσκεψη, αλλά ουσιαστική καθώς εισήλθαμε στο τελευταίο έτος της θητείας σας. Δεν ξέρουμε του χρόνου πως θα είναι τα πράγματα. Σας εύχομαι τα καλύτερα. Τα ίδια και καλύτερα», ανέφερε αρχικά ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Ο Δήμος σας έχει 17 ενορίες, 14 ιερείς, 5 κενές ενορίες, το Κατασκηνωτικό Κέντρο, τη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την παλιά Μονή Θερμοπυλών. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα σημαντικό θέμα, τη σήμανση των ιερών χώρων λατρείας. Είναι καλό να υπάρχει σε όλα τα χωριά, όπως επίσης και η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε χώρους συναθροίσεων», επισήμανε ο κ.κ. Συμεών.

Έπειτα, ο π. Κωνσταντίνος έθεσε προς τον κ. Συκιώτη ζητήματα που αφορούν ενορίες του Δήμου και συγκεκριμένα:

– Για τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα τη διαμόρφωση της οδού που συνδέει τον ναό με την οδό Γερασίμου Βασιλειάδη. Την ανάπλαση της πλατείας των ταξί και γενικότερα της βόρειας πλευράς του ναού. Τον φωτισμό του ευρύτερου χώρου, πέριξ του ναού. Ζητήθηκαν δημόσιες τουαλέτες και να μην μετατρέπεται το προαύλιο στην πίσω πλευρά του ναού σε χώρο στάθμευσης.

– Για την ενορία Λογγού την έλλειψη χώρου για καφέ στο κοιμητήριο.

– Για την ενορία Καινουρίου τον τακτικό καθαρισμό του κοιμητηρίου.

– Για την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τη διαμόρφωση της πρόσβασης σε αυτή.

Στο σημείο αυτό, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε πως οριστικοποιήθηκε η ένταξη της Μονής στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας με 2 εκατ. ευρώ, μετά τη σχετική του ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό.

– Για την ενορία Μώλου η πλακόστρωση έμπροσθεν του ενοριακού ναού και η τσιμεντόστρωση στον Άγιο Βλάσιο.

– Για την ενορία Αγίου Κωνσταντίνου να προχωρήσει η διαπιστωτική διαδικασία παραχώρησης του ναού του κοιμητηρίου, η τσιμεντόστρωση προς την Αγία Παρασκευή, να μην μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης η πλατεία δυτικά του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την εξωτερική του φωταγώγηση, κάτι για το οποίο ο κ.κ. Συμεών εξέφρασε τον προβληματισμό του μετά την ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει, εκτός αν πρόκειται για κάποια εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων δεσμεύθηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν ένα προς ένα, προκειμένου να προτεραιοποιηθούν και να δρομολογηθούν προς επίλυση.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *