Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: “Αλληλεγγύη στην Εύβοια”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη καταστροφή που είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί.
Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά τα πιο ευάλωτα στρώματα βιώνουνμε τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,της ελλιπούς θωράκισης της χώρας από τις πυρκαγιές αλλά και της επιλογήςτης κυβέρνησης να παρακολουθεί, περιοριζόμενη στην εκκένωση του πληθυσμού στις πληττόμενες περιοχές και σε εκ των υστέρων επεμβάσεις.

Στην Εύβοια έχουν καταστραφεί ολόκληρα χωριά.

Είμαστε σε επαφή και συνεργασία με την «Αλληλεγγύη Για Όλους»Εύβοιας από τις πρώτες ημέρες των καταστροφών για την οργάνωση της βοήθειας προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχώνκαι ειδικότερα για την καταγραφή των άμεσων και μεσοπρόθεσμων αναγκών. Αυτό γίνεται για να πραγματοποιηθεί στοχευμένη κάλυψη αναγκών. ΄Ηδη έχουν σταλεί από διάφορες δομές, από δήμους και από την Αλληλεγγύη Για Όλους (Αττικής), πολλά πράγματα και τρόφιμα.
Σημειώνουμε πως οι ανάγκες είναι πολλές και μεταβαλλόμενες με την πάροδο του χρόνου.

Πέραν της επαφής με την επιτροπή Αλληλεγγύης της Ν.Ε Εύβοιας έχει ανοίξει και η επικοινωνία με τους πληγέντες δήμους για την στόχευση στις άμεσες, σε πρώτη φάση, ανάγκες των κατοίκων των πληγέντων περιοχών.

Από τις 16 – 17 Αυγούστου θα λάβετε τη λίστα με τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες των πληγέντων σε αυτή τη φάση, η οποία θα σας κοινοποιηθεί, για τη συγκέντρωση των προσφορών με βάση τις ανάγκες αυτές.
Παράλληλα θα ανακοινωθούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Φθιώτιδας τόσο οι λίστες των αναγκών όσο και οι χώροι συγκέντρωσης των υλικών στη Φθιώτιδα από την «Αλληλεγγύη για όλους στη Φθιώτιδα» για την προώθησή τους στους πληγέντες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Και φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία του, τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *