Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: “Το Ε.Σ.Υ. στην εντατική και στο Νομό Φθιώτιδας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΥΓΕΙΑ : το Ε.Σ.Υ. στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ και ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που γιορτάζεται ετησίως στις 7 Απριλίου, λειτουργεί ως παγκόσμια αφορμή για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα υγείας και την προαγωγή της σημασίας της ισότιμης υγειονομικής περίθαλψης για όλους, με στόχο να κινητοποιήσει κυβερνήσεις.Αν το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο ήταν και είναι διαχρονικά η Υγεία, δυστυχώς για την σημερινή Κυβέρνηση, η εμπορευματοποίηση του, αποτελεί την επιτομή της πολιτικής της.

Όλα αυτά αν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και αυτονόητα, στη χώρα μας, στις μέρες μας, με την κυβέρνηση του 41% του κ. Μητσοτάκη, η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν και είναι στα σχέδια της. Αυτά είχε πει στον λαό και τώρα τα εφαρμόζει με μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προχωράει ακάθεκτη στην εφαρμογή του σχεδίου, της περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ευαίσθητου χώρου της Υγείας.Υποχρηματοδότηση και υπονόμευση σε συνδυασμό με σχεδιασμούς για την παράδοση της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα οδηγούν σε διάλυση τις δημόσιες δομές υγείας, κύρια τα νοσοκομεία, και τον προσανατολισμό των δραστηριοτήτων τους στους ιδιώτες. Η ακολουθούμενη μεθοδολογία διάλυσης είναι η μεθοδευμένη υποστελέχωση – ελλείψεις προσωπικού τις οποίες επικαλούνται στη συνέχεια και προχωρούν σε συγχωνεύσεις μονάδων και σε κλεισίματα τμημάτων.Όλα αυτά υπακούουν στη λογική Γεωργιάδη, όπως ανέφερε, στις 22/2/2024, ότι «δεν υπάρχει δωρεάν υγεία». Κοινώς έχεις χρήματα, έχεις ελπίδα να ζήσεις. Δεν σου περισσεύουν, είσαι καταδικασμένος.

Με 12ερωτήσεις στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του νομού μας Γιάννης Σαρακιώτης σε υπουργούς υγείας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο Υγείας, μεταφέροντας την απόγνωση του ιατρικού προσωπικού της δομής.Το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται υπό κατάρρευση με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό (76 γιατροί από τους 164 που χρειάζονται) αλλά και λοιπό προσωπικό, που καθιστούν την λειτουργία πολλών κλινικών και τμημάτων έως και αδύνατη.Στο πρόσφατο παρελθόν Βουλευτής της κυβερνώσας παράταξης στην περιοχή, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι, «πρόκειται για Νοσοκομείο υπό κατάρρευση», το οποίο «λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Νομού Φθιώτιδας στέκεται δίπλα στους εργαζομένους της υγείας στηρίζοντας τις όποιες πρωτοβουλίες τους για τις δίκαιες διεκδίκησης τους, αλλά και στο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των κατοίκων του Νομού Φθιώτιδας σε δωρεάν πρόσβαση σε ασφαλή και ποιοτική υγεία, προτείνοντας για την επίλυση και διάσωση του δημόσιου ΕΣΥ τα παρακάτω:

 Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των νόμων της Ν.Δ. για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών

 Νέες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες. Κανένας κάτοικος της χώρας χωρίς εγγυημένη κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών

 Αντιμετώπιση της κρίσης στελέχωσης του ΕΣΥ με μηχανισμό αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας.

 Γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, εισαγωγικός μισθός 2.000 ευρώ καθαρά στους γιατρούς,

 Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων δομών (ΚΥ-ΤΟΜΥ-ΠΙ), τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα

 Ενίσχυση των προϋπολογισμών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, με τελικό στόχο τη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις δημόσιες δαπάνες Υγείας (7,5% του ΑΕΠ).

 Δραστική μείωση των ιδιωτικών δαπανών υγείας, μέσα από τη μείωση της συμμετοχής στο κόστος φαρμάκων και την αυξημένη κάλυψη αναγκών που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά (εργαστηριακές εξετάσεις, φυσικοθεραπεία – αποκατάσταση, οδοντιατρική φροντίδα, «αποκλειστικές νοσοκόμες», ειδική αγωγή κ.λπ.), είτε μέσα από τις δημόσιες δομές είτε με επιπλέον παροχές από τον ΕΟΠΥΥ.

 Νέος Χάρτης Υγείας και θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, με βάση τα σύγχρονα πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά, επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, χωρίς κλείσιμο νοσοκομείων και συρρίκνωση κλινικών/τμημάτων

 Περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα Υγείας μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας – Υγειονομικό Ισοδύναμο: Ειδικά κίνητρα προσέλκυσης γιατρών σε άγονες-δυσπρόσιτες-νησιωτικές περιοχές.

 Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Υγείας για τη σταδιακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού στο ΕΣΥ, με ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΤΕπ.

 Δημοκρατική και συμμετοχική διοίκηση του ΕΣΥ, με διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο,

 Θεσμοθέτηση μηχανισμού εκτίμησης των αναγκών υγείας του πληθυσμού και συστηματικής παρακολούθησης των ανισοτήτων στην Υγεία.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Εκτέλεση εργασιών στην οδό Αθηνών

Η ενημέρωση από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων του  Δήμου Λαμιέων   “Σας ενημερώνουμε ότι στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *