Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για τις Ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση για τον διαγωνισμό από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει μεταξύ άλλων για τον διαγωνισμό:” Η αξιοποίηση του πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου και του πλουτοπαραγωγικού του πόρου των Καμένων Βούρλων, προχωράει με συνέπεια και μεθοδικότητα.”

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια του σχετικού δελτίου τύπου της 3ης Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δημοσίευσε την προκήρυξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων.

Υπενθυμίζεται πως η συνολική – προς αξιοποίηση – έκταση του ακινήτου είναι 457 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, καθώς και άλλα, σημαντικά διατηρητέα κτίρια (ξενοδοχείο Ράδιο, Θρόνιο και υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός).

Εντός του ακινήτου βρίσκεται η Ιαματική Πηγή Γεωργαλά, η οποία καλύπτει τις ανάγκες του ξενοδοχείου και του υδροθεραπευτηρίου.

Η ανάπτυξη του ακινήτου προβλέπεται να γίνει σύμφωνα με τις χρήσεις που έχουν δοθεί από το ΕΣΧΑΔΑ, ως τουριστική ανάπτυξη ευεξίας, με μίσθωση 40 χρόνων.

Η αξιοποίηση θα περιλαμβάνει και την αποκατάσταση και ανακαίνιση των διατηρητέων κτιρίων, καθώς και την ανακαίνιση του υπάρχοντος ξενοδοχείου «Γαλήνη» και του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς για το ακίνητο είναι η 31η Οκτωβρίου 2022.

Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (https://hradf.com).

Η αξιοποίηση του πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου και του πλουτοπαραγωγικού του πόρου των Καμένων Βούρλων, προχωράει με συνέπεια και μεθοδικότητα.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τρίτη 16/8

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *