Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Χειμάρας από Γοργοπόταμο: “Γιορτάζουμε σήμερα, μια νίκη που εξέφραζε την αγάπη όλων των Ελλήνων για την πατρίδα, την ελευθερία, την πρόοδο, την εθνική και κοινωνική αναγέννηση”

Χαιρετισμός Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για τον Πανελλαδικό Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο.

Σεβασμιότατε, Σεβαστοί Ιεράρχες,
Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Βουλευτές,
Κύριε Περιφερειάρχη, Κύριε Δήμαρχε, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Τιμημένοι αξιωματικοί των Ενδόξων Ενόπλων μας Δυνάμεων,
Τιμημένοι αγωνιστές της Μεγαλειώδους Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού,

Κυρίες και Κύριοι,
Σήμερα, με την Επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου, τιμούμε συνολικά την αντίσταση του ελληνικού λαού,κατά των δυνάμεων της κατοχής.

Τιμούμε την πανστρατιά εκείνη των Ελλήνων,από όλο το κοινωνικο-οικονομικό και ιδεολογικό φάσμα,
που μετά την Εποποιία του ‘40, είχε τόση ορμή και απήχηση παγκοσμίως, ώστε οι περίφημοι Γάλλοι Παρτιζάνοι έσπευσαν να αναρτήσουν πανό προς τιμήν τους στα γαλλικά σύνορα με το σύνθημα:
” Έλληνες!!! Προσοχή από εδώ αρχίζει η Γαλλία”!!!

Γιορτάζουμε σήμερα, πάνω από όλα, μια νίκη.
Μια νίκη που εξέφραζε την αγάπη όλων των Ελλήνων για την πατρίδα, την ελευθερία, την πρόοδο, την εθνική και κοινωνική αναγέννηση.Γιορτάζουμε μια νίκη όλων των Ελλήνων.

Οπαδών της αστικής δημοκρατίας και ορκισμένων κομμουνιστών, οι οποίοι πολέμησαν για τον υπέρτατο σκοπό: Την απελευθέρωση από το ζυγό του Ναζισμού.Η πάνδημη προσέλευση στο ιδεώδες της Εθνικής Αντίστασης και η αποφασιστικότητα του λάου μας, δεν ήταν μια φωτοβολίδα που έλαμψε αποσπασματικά στην μακραίωνη Ιστορία μας.

Υπήρξε η ασίγαστη φλόγα, η πίστη στα ιερά ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, που πάντοτε οιΈλληνες διατηρούμε μέσα μας.

Κυρίες και κύριοι,
Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων σήμερα εδώ, δεν μπορώ να μην τονίσω, πως η απόδοση τιμής στην Εθνική Αντίσταση, αποτελεί πλέον,κεντρικό σημείο της συλλογικής μας μνήμης στα ζητήματα εθνικής πολιτικής.

Και πραγματικά, όλες και όλοι, και αναφέρομαι στο σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την κατάκτηση!

Η ιστορική αυτή Γέφυρα, εδώ στον Γοργοπόταμο, πρέπει πάντα να μας υπενθυμίζει, πώς ενωμένοι δεν φοβόμαστε καμία δοκιμασία και καμία απειλή!

Πως ο λαός μας ενωμένος, μπορεί να πετύχει αυτά που για τους άλλους μοιάζουν ακατόρθωτα.Οι ήρωες του Γοργοποτάμου πολέμησαν μαζί, πολέμησαν για όλους εμάς. Τους τιμούμε και εμείς όλους.

Και αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή σε εκείνους, τιμούμε την ίδια μας τη χώρα, την πατρίδα μας.

Εκ μέρους του Προέδρου κ. Τασούλα και όλου του Σώματος της Βουλής των Ελλήνων,με συγκίνηση και σεβασμό, αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στον απλό λαό, στους αγωνιστές και σε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας!!!

Σας ευχαριστώ!

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος σε περιοχή του Δήμου Λοκρών

  Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα   Η ενημέρωση – ανακοίνωση για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *