Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Καραΐσκος: “Νέα ψηφιακή εποχή στον Δήμο Λαμιέων – Υποχρέωση μας να ξεπεράσουμε γραφειοκρατίες”

Συνάντευξη τύπου παραχώρησαν  σήμερα Πέμπτη 14/1/2021, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κυρίτσης σχετικά με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα της ιστοσελίδας του Δήμο Λαμιέων που φέρνει πιο κοντά ποικίλες δυνατότητες μέσα από ψηφιακές υπηρεσίες.

Αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος:

Ακολουθήστε μας  στο facebook

“Νέες τεχνολογίες, Νέα ψηφιακή εποχή
Η ψηφιακή εποχή δεν αποτελεί μόνο πρόκληση αποτελεί και υποχρέωση για να ξεπεράσουμε γραφειοκρατίες και τις αγκυλώσεις. Μία εποχή που δεν μειώνει σε τίποτα την λογοδοσία αλλά αντίθετα την ενισχύει.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε πίσω μας «ψηφιακά χάσματα». Μόνο με αυτό τον τρόπο δεν θα δημιουργήσουμε αποκλεισμούς και ψηφιακά αναλφάβητους, μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε πίσω μας θεσμικά κενά.

Δεν εγκαταλείπουμε παραδοσιακές λειτουργίες, αντίθετα ενισχύουμε τις ταχύτητες, φιλοδοξώντας η νέα ψηφιακή εποχή να μπορεί να στεγάσει το σύνολο των πολιτών.
Για μας ο πολίτης είναι πάντα στο επίκεντρο της εξυπηρέτησής μας.
Αναζητούμε να βρούμε νέους ή διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών με τις καλύτερες τεχνολογικές δυνατότητες. Η προσπάθειά μας αυτή, ευελπιστούμε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων και να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών μας.”

Μια νέα σελίδα, αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου ο Δήμος Λαμιέων,  στη σύγχρονη και άμεση εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων ανοίγει ο Δήμος Λαμιέων, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό, τη χρήση νέων τεχνολογιών και την ψηφιακή παροχή υπηρεσιώναλλάζοντας πλήρως το τοπίο του ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης και της λειτουργικότητάς της.

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο νέος και αναβαθμισμένος ιστοχώρος του δήμου, στη γνωστή διαδικτυακή διεύθυνση (www. lamia.gr) και εφαρμόζεται το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και υπηρεσιών Δήμου και δημοτών. Παράλληλα, θεσπίζονται οι πιστοποιημένες, μέσω Taxis, συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά ραντεβού.

Οι ψηφιακές καινοτομίες αποτελούν τη μετάβαση στον ηλεκτρονικό τρόπο λειτουργίας του δήμου, αναβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της πόλης και δημιουργούν  ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και δημοτών, βελτιώνοντας  και επιταχύνοντας την  εξυπηρέτηση του πολίτη και αυξάνοντας την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Σε μια εποχή που λόγω των συνθηκών η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και η συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα δημιουργούν νέες ανάγκες, ο Δήμος Λαμιέων πρωταγωνιστεί, οραματιζόμενος την πλήρη ψηφιακή δομή των υπηρεσιών του.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο.

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου,στις 7 μ.μ., στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *