Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιαματικής Iατρικής στα Καμένα Βούρλα το τριήμερο 8,9 και 10 Οκτωβρίου 2021.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία με τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω κορονοϊού και περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με διαλέξεις και συζητήσεις για τη συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στην ίαση, καθώς και ενημερώσεις σχετικά με τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

O δραστήριος Πρόεδρος της Eλληνικής Aκαδημίας Iαματικής Iατρικής, ο καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ως οικοδεσπότης κατάρτισε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με ομιλίες, τοποθετήσεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας υψηλού επιστημονικού επιπέδου, με συμμετοχή από 10 χώρες.

Βασικός σκοπός πλέον τίθεται η προβολή και στην καθιέρωση διεθνώς της Iαματικής Iατρικής αναδεικνύοντας την Eλλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Iαματικής Iατρικής, αλλά και της Iατρικής γενικότερα, στη χώρα που γέννησε τον Ιπποκράτη.

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

H αξιοποίηση πολλών σημαντικών πηγών, που μπορούν να εξελιχθούν από Iαματικά Kέντρα που είναι σήμερα σε Θερμαλιστικά Kέντρα Iαματικής Iατρικής (Health Resorts) σε συνδυασμό πάντα με όλες τις θεματικές μορφές τουρισμού υπό μορφή συνεργατικών σχημάτων (clusters) που συνάδουν με το πνεύμα της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν και αναδεικνύει τις αντίστοιχες περιοχές ως τόπους προορισμού των πλέον απαιτητικών τουριστών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουσκούκη, σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας εναπόκειται στην κάθε τοπική Αρχή σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών όπου πλέον είναι εφικτή.

Το παρόν στο συνέδριο έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής  και Ιατρός κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης, αυτοδιοικητικοί κλπ.

Σε επόμενο χρόνο θα σας παρουσιαστούν τοποθετήσεις και διαλέξεις που έγιναν στο συνέδριο που κάλυψε ο www.fonografos.net.

Δείτε βίντεο από τις τοποθετήσεις των επισήμων, τις ανακοινώσεις-εκπλήξεις του Δημάρχου κ. Συκιώτη και φωτογραφίες από το συνέδριο.

*Πληροφορίες για την Eλληνική Aκαδημία Iαματικής Iατρικής εδώ: https://thermalmedicineacademy.gr/

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παρουσίαση του βιβλίου στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας και ο Όμιλος Δημοσιογραφίας του 1ου Γυμνασίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *