Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Δ. Σ. του Δήμου Μουζακίου, ενέκρινε την τροποποίηση του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων

Την τροποποίηση του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Μουζακίου για τον ακριβέστερο προσδιορισμό των χαρακτηριστικών που πρέπει να ακολουθούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους κοινόχρηστους χώρους που τους παραχωρεί ο Δήμος Μουζακίου για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της 22ας Μαρτίου.

Η προτεινόμενη τροποποίηση που εγκρίθηκε αφορά κυρίως την τοποθέτηση ομοιόμορφων ανεμοφραχτών και ξύλινων δαπέδων διευκολύνοντας τους επαγγελματίες σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αλλά και βάζοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές και κανόνες, ώστε η χρήση των παραπάνω στοιχείων να μην επιβαρύνει αισθητικά και λειτουργικά την πόλη. Όπως επισημάνθηκε και στη σχετική εισήγηση στόχος της Δημοτικής Αρχής με την τροποποίηση του κανονισμού είναι η τόνωση της οικονομικής, τουριστικής και εμπορικής ζωής του τόπου και όχι η δημιουργία εμποδίων για την ανάπτυξή τους.

Ειδικότερα με την τροποποίηση του άρθρου 11 του Κανονισμού που ισχύει από το 2011 οι ανεμοφράχτες- διαχωριστικά στοιχεία επιτρέπονται μόνο σε κοινόχρηστους χώρους που παραχωρούνται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το διαχωριστικό στοιχείο οριοθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων προτείνεται να τοποθετείται στο όριο του χώρου που παραχωρείται από το Δήμο, βάσει της εγκεκριμένης άδειας λειτουργίας, να είναι από διαφανές plexiglass με μέγιστο ύψος 1.80 μ και μήκος περίπου 1 μ. το κάθε στοιχείο, που θα αφαιρείται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιτρέπεται επίσης με την τροποποίηση του Κανονισμού η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου (deck) στον παραχωρημένο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και των επισκεπτών γενικότερα στα καταστήματα υγειονομικού καταστήματος. Γι’ αυτό και πρέπει να έχει τη μικρότερη δυνατή υψομετρική διαφορά από το υψόμετρο του πεζοδρομίου και συγκεκριμένα μέχρι 30 εκατοστά και να κατασκευάζεται κεκλιμένο επίπεδο πλάτους τουλάχιστον 1 μέτρου και κλίσης ανάλογης με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΚΑ «Σχεδιάζοντας για όλους» που θα γεφυρώνει το επίπεδο του πεζοδρομίου με τον υπερυψωμένο χώρο.

Όπως ορίζεται στο σχετικό άρθρο σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οποιονδήποτε κινητών κατασκευών σκίασης σε κοινόχρηστους χώρους, πρέπει να εξασφαλίζεται και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων η λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον 1,50 μ. Στην τροποποίηση λαμβάνεται τέλος μέριμνα και για τις κλίσεις των ραμπών

Άλλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης

-Την ονοματοδοσία 12 οδών της Κοινότητα Ελληνοπύργου ως εξής :Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου, Γ. Καραϊσκάκη, Στέφανου Καρατώλου, Ιωάννου Κωτούλα, Γεωργούλη Πασσιαλή Ιερέα Χαράλαμπου Πασσιαλή, Ιερέα Βασίλειου Σιούφα, Σωτηρίου Στάθη, Αγίας Τριάδος, Στέφανου Μακρή, και Νικόλαου Φαρασλή.

– Την απόρριψη 2 ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά της υπ΄αριθμ. 20/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η χορήγηση των υποτροφιών του Κληροδοτήματος «Νεοπτόλεμος Δήμου» σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Επιτροπής εξέτασης των ενστάσεων

-Την αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2022

-Την ανάθεση στη ΔΕΔΔΗΕ της συμπλήρωση δικτύου Φωτισμού Οδών και Πλατειών στην Κοινότητα Οξυάς από θέση ‘Χαλίκι- έως οικία Γώγου Ελευθερία έναντι 8.680,01€

-Την κατανομή ποσού 40.190 € στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολείων Στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Μουζακίου κατανέμονται 24.114 € και στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Μουζακίου 16.076 € σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου

– Τον καθορισμό της αρδευτικής περιόδου Δήμου Μουζακίου έτους 2022 από 1η Μαΐου έως 15 Σεπτεμβρίου

– Τον ορισμό της Αντιδημάρχου κ. Αγγελάκη ως Προέδρου στην επιτροπή εκκαθάρισης των παλαιών αρχείων και την καταστροφή εγγράφων του Δήμου Μουζακίου

– Την ετήσια έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στους τομείς αρμοδιότητάς της για το έτος 2021 με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γ. Καραβίδα να επισημαίνει την ανάγκη η επιτροπή να ασχοληθεί με ευρύτερα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, αλλα και τη χωροταξίας.

– Την Εγκριτικής Απόφαση και τον Ορισμό της Κοινωνικής Λειτουργού του Δήμου Καρδίτσας κ. Μ. Τσιαλκούτη ως Επιστημονικής Υπευθύνου και της Ομάδας Έργου για την υλοποίηση του Προγράμματος “Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους”

-Την κοπή ενός ελάτου εντός του οικισμού του Μουζακίου

– Την αλλαγή ονοματεπώνυμου μισθωτή σε συμφωνητικό μίσθωσης της Τ.Κ. Αγναντερού

-Την διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων στην Τ.Κ. Μαγούλας

-Την τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 76/2019 απόφασης Δ.Σ. Μουζακίου η οποία αφορά τον καθορισμό του ύψους των τελών άρδευσης στην Τ.Κ. Ελληνοπύργου στο ύψος των 3,5 € ανά ώρα λειτουργίας.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Χριστουγεννιάτικη Βαμβακού αποκαλύπτεται με «Ένα φως αναμμένο» και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Πλακόστρωτα σοκάκια, η τρεμάμενη φωτιά στο τζάκι, τα φωτάκια που λαμπυρίζουν, τα χιονισμένα έλατα, οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *