Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει τη κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει τη κυβέρνηση της ΝΔ που για άλλη μια φορά καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή απέναντι σε αγωνιζόμενους αγρότες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει την κινητοποίηση των αγροτών και τις μορφές πάλης (μπλόκο στον κόμβο ΔΕΛΤΑ-Ε65 της Καρδίτσας) που αυτοί αποφασίζουν.

Οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε. που έφεραν φτωχοποίηση, εγκατάλειψη καλλιεργειών και ξεκλήρισμα, συνεχίζονται και δυναμώνουν. Στα παλιά προβλήματα, καινούργια έρχονται και προστίθενται. Οι βαμβακοπαραγωγοί φέτος πουλάνε φθηνότερα από πέρυσι ενώ έχουμε κατακόρυφη αύξηση στο κόστος παραγωγής (λιπάσματα, συλλογή, πετρέλαιο, ρεύμα). Μιλάμε για τεράστια απώλεια εισοδήματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, για αναπλήρωση των εισοδημάτων τους. Για τιμές-εισόδημα που να καλύπτουν το κόστος ζωής των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Για να μείνουν στον τόπο τους, για να μη ξεριζωθούν από τα χωράφια τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας για να μείνει ζωντανός ο τόπος μας, για να ανατραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η ίδια πολιτική που στερεί από τον αγρότη ένα αξιοπρεπές εισόδημα, στερεί από τη νεολαία το δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές, καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, ευτελίζει με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και με μισθούς πείνας τους εκπαιδευτικούς.

Οι καθηγητές του νομού είμαστε παιδιά αγροτών κι έχουμε χρέος να μορφώνουμε τους μαθητές μας, αλλά και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες των πατεράδων τους.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τίμησαν την επική Μάχη της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *