Breaking News

Βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν στη Ροδίτσα Λαμίας

Την Τρίτη 26/8/2025  στην περιοχή της Ροδίτσας, κατά τη διάρκεια εργασιών για  δίκτυο φυσικού αερίου  και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντίνου Θάνου, εντοπίστηκαν  παλιά πολεμικά πυρομαχικά.


Στο σημείο κλήθηκε άμεσα το ειδικό κλιμάκιο εξουδετέρωσης πυρομαχικών του Στρατού Ξηράς, το οποίο με τη συνδρομή της Αστυνομίας προχώρησε σε πλήρη περίφραξη της περιοχής και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή απόσταση και να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Αρχικά, εντοπίστηκαν τρία βλήματα, ενώ στη συνέχεια, μετά από διεξοδική έρευνα, βρέθηκαν ακόμη δύο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για βλήματα πυροβολικού πιθανότατα από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο χώρος κατά τα προβλεπόμενα, θα παραμείνει αποκλεισμένος και φρουρούμενος από δυνάμεις της Αστυνομίας έως ότου πραγματοποιηθεί η εξουδωτέρωση τους και η ασφαλής απομάκρυνση τους.

 

Δες επίσης

Πολιτική συγκέντρωση στη Λάρυμνα για την ΛΑΡΚΟ – Κεντρικός ομιλητής ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η ενημέρωση από το ΚΚΕ Φθιώτιδας για την πολιτική συγκέντρωση για την ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *