Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Υπέγραψε ο Χρ. Σταϊκούρας για επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών από πλημμύρες στους Δήμους Λαμιέων και Μακρακώμης

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε σήμερα, 14 Ιουλίου 2022, Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται παροχή επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών πουπροκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου 2021 σε οριοθετημένεςπεριοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού, η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουνκαταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνηταδημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής -συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου – και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποίακατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημίας.Ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 60% του ποσού της εκτιμηθείσαςζημίας, που δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

“Το Υπουργείο Οικονομικών και οι Υπηρεσίες του, θα εργαστούν με ταχείς ρυθμούς, ώστε ναολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και οι πληγέντες συμπολίτες μας να αποζημιωθούν τοσυντομότερο δυνατό.” καταλήγει η ενημέρωση του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

 

*Δελτίο Τύπου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οκτώβριος! Καλό μήνα!!

Καλώς ήλθε ο Οκτώβριος, ή αλλιώς ο «Βροχάρης», ο «Σποριάτης» Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *