Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανάφη δες τι πρέπει να κανείς και που να κολυμπήσεις, ώστε να ζήσεις την εμπειρία της Ανάφης στο μέγιστο

Η Ανάφη αποτελεί την ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων, αφού παρά την ησυχία που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα, καταφέρνει να κερδίζει την καρδιά οποίου φτάνει στα εδάφη της, μετατρέποντας τον σε μόνιμο επισκέπτη. Αν λοιπόν ταξιδέψεις κι εσύ σ´ αυτό το μακρινό νησί για να βρεις την απόλυτη χαλάρωση και να συνδεθείς με την φύση, δες τι πρέπει να κανείς και που να κολυμπήσεις, ώστε να ζήσεις την εμπειρία της Ανάφης στο μέγιστο.

Κόκκινη Παραλία: Πώς είναι να κολυμπάς στις παρυφές ενός ηφαιστείου
Ανάφη: Το νησί της χαλαρωτικής ελευθερίας
ΑνάφηΤο τοπίο της Ανάφης, παρότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ´ την κοσμοπολίτισσα Σαντορίνη, παραμένει ακόμα και σήμερα άκρως παραδοσιακό, σαν να μην το έχουν καν αγγίξει οι γρήγοροι τουριστικοί ρυθμοί που επηρεάζουν τους γείτονες της, με τα περισσότερα μαγαζιά της να είναι οικογενειακές επιχειρήσεις των λιγότερο από πεντακοσίων μόνιμων κατοίκων της.

Εντυπωσιακή εικόνα από τη Χώρα
Αυθεντικό κυκλαδίτικο αμφιθεατρικό σκηνικό σε συνδυασμό με αναλλοίωτη φυσική ομορφιά που μοσχοβολάει φασκόμηλο θα σε υποδεχτούν με το που φτάσεις μετά το δεκάωρο ταξίδι σου, στον Άγιο Νικόλαο το αποκλειστικό της λιμάνι. Ακολούθησε το μοναδικό της αυτοκινητόδρομο για να βρεθείς στη χώρα, τον τόπο με τους πιο διάσημους χτίστες. Τα αυτοκίνητα δεν ταιριάζουν με τους ήρεμους, εναλλακτικούς ρυθμούς του νησιού, που προτιμούν στους δρόμους της, την πεζοπορία και την ποδηλατάδα ως τρόπο μετακίνησης.

Άναφη-Κάλαμος
Όρος Κάλαμος
Σήμα κατατεθέν της Ανάφης, το όρος Κάλαμος ο δεύτερος πιο ψηλός μονόλιθος της Ευρώπης θα τον βρεις στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, η ματιά του όμως πέφτει πάνω σου σε οποίο σημείο κι αν σταθείς.

Ανάφη-Καλαμιώτισσα
Μοναστήρι Παναγίας της Καλαμιώτισσας
Η ανάβαση μέχρι τον τελικό προορισμό, το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμιώτισσας θα τεστάρει τις φυσικές αντοχές σου, είναι όμως αναμφισβήτητα μια περιπέτεια ζωής που αξίζει σίγουρα να ζήσεις. Έχε μαζί σου άφθονες προμήθειες και αφού απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα από ψηλά, πέρασε την νύχτα σου στο περίβολο της εκκλησίας για να σε ξυπνήσει το πρώτο φως του ήλιου, μια θέα που κόβει την ανάσα.

Ανάφη-ΑρχαίαΠαίρνοντας το δρόμο της κατάβασης, ακολούθησε την μακρά διαδρομή της πεζοπορίας, αυτή που ή θα σε βγάλει στα ερείπια της αρχαίας πόλης, όπου θα θαυμάσεις και τα παλιά σπίτια των κατοίκων της Ανάφης, ή στην μοναδική της ακτογραμμή, ένα κολλάζ από υπέροχες παραλίες για να ανακαλύψεις. Μην φύγεις απ´ το νησί, χωρίς να έχεις δοκιμάσει μουσακά με τόνο στη χώρα ή ψαρόσουπα στο λιμάνι, τα πιο φημισμένα πιάτα της.

Ανάφη: Παραλίες ένα με τη φύση
Ανάφη-ΚάμπινγκΗ Ανάφη ακολουθώντας το παράδειγμα των Λειψών, αφήνει τις παραλίες της να είναι στην απόλυτα φυσική τους διάσταση, χωρίς ξαπλώστρες ή beach bars. Δημοφιλείς προορισμός για ελεύθερους κατασκηνωτές με επίσημη πλέον ανακοίνωση το ανοργάνωτο κάμπινγκ ανήκει στις απαγορευμένες απολαύσεις, μαζί και ο γυμνισμός.

Να σε ποιες παραλίες πρέπει σίγουρα να βουτήξεις…

Παραλία Ρούκουνας
Ρούκουνας: Η αμμουδερή παραλία του Ρούκουνα θα σε εντυπωσιάσει με τα υπέροχα νερά της σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, αλλά και τη φυσική της σκιά που δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αφού η ακτή της είναι κατάφυτη με δέντρα και αλμυρίκια. Η ταβέρνα που -υπάρχει εκεί θα σου προσφέρει προμήθειες για ολοήμερες βουτιές.

Παραλία Ρούκουνας
Πάλαι ποτέ ιερός τόπος των απανταχού κατασκηνωτών, οι σκηνές κατά μήκος έχουν πλέον εκλείψει μετά τις αυστηρές απαγορεύσεις. Για να την προσεγγίσεις ακολούθησε το κεντρικό δρόμο του νησιού κι ύστερα το μονοπάτι μετά τον χωματόδρομο.

Παραλία Κλεισίδι
Κλεισίδι: Η λεπτή αμμουδιά της παραλίας του Κλεισιδίου, τα άβαθα νερά και η άπλετη σκίαση απ´ την καταπράσινη βλάστηση σου εγγυάται καθόλα απολαυστικές βουτιές, θα φτάσεις εύκολα στην ακτή της μέσω ενός ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Παραλία Κλεισίδι
Στην αριστερή μεριά της θα βρεις να στέκονται βράχια άλλο ένα φυσικό μέσο προστασίας απ´ τις ακτίνες του ηλίου που την κάνει ιδανική ακόμα και για απογευματινό κολύμπι, ενώ οι ταβέρνες της περιοχής θα σου εξασφαλίσουν ένα πεντανόστιμο γεύμα μετά τα μπάνια σου.

Άγιοι Ανάργυροι
Άγιοι Ανάργυροι: Η Παράλια Άγιοι Ανάργυροι θα σε μαγέψουν, με τη λεπτή χρυσή τους άμμο και τα κρυστάλλινα διαυγή νερά τους που καθρεφτίζουν το βυθό της. Το ομώνυμο εκκλησάκι πάνω στους βράχους, στέκει εκεί για να δώσει τις τελευταίες πινελιές ενός υπέροχου θαλασσινού σκηνικού που αξίζει την δύσβατη κατηφορική διαδρομή των 10 λεπτών απ´ τα 8 χιλιόμετρα απόσταση, για να την προσεγγίσεις.

Άγιοι Ανάργυροι
Έχε στο νου σου, πως χρειάζεται να μεταφέρεις μαζί σου νερό, σνακ αλλά και ομπρέλες αφού κατά μήκος της μικρής αυτής ακτής δεν θα βρεις σημείο με σκίαση για να απλώσεις την πετσέτα σου.

Παραλία Μοναστήρι
Μοναστήρι/ Πρασιές: Η παραλία Μοναστήρι πήρε το όνομα της απ´ την μόνη της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, που βρίσκεται εκεί που απλώνεται η σκιά του βουνού του Καλάμου, με τον κόλπο της να φέρει το όνομα Πρασίες. Κατά μήκος αυτής της μεγάλης παραλίας θα βρεις στρωμένη χοντρή άμμο μαζί με λεπτό βότσαλο, σε απόσταση 13,5 χιλιομέτρων απ´ τη χώρα, συνδύασε σίγουρα την επίσκεψη σου με την ανάβαση στο μοναδικό μονόλιθο.

ΑνάφηΓια να ξέρεις: Η Ανάφη πήρε το όνομα της απ´ τους Αργοναύτες, οι οποίοι πέφτοντας σε καταιγίδα και ύστερα από παρακλήσεις στον θεό Απόλλωνα «Ανεφάνη», ως γη της επαγγελίας στο μέσο της θάλασσας.

Ανάφη-ΛιμάνιΠως θα φτάσεις εκεί: Ο παράδεισος της Ανάφης συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, ένα ταξίδι περίπου δέκα ωρών θα σε φτάσει στον μαγευτικό προορισμό, που αξίζει κάθε δευτερόλεπτο της διαδρομής.

Η Ανάφη, ένα νησί ησυχαστήριο, θα αποτελέσει απ´ την πρώτη σου επίσκεψη το καταφύγιο σου για γνήσιες χαλαρωτικές στιγμές με μια σχεδόν ανέγγιχτη φύση που θα σε συναρπάσει. Κλείσε εισιτήριο και αφέσου στη μαγεία της.

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: Ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιούλιο η κατασκευή των αλιευτικών καταφυγίων σε Γλύφα και Αχλάδι

  Συζήτηση Γ. Οικονόμου με τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας, Γ. Πρεμέτη για την καλύτερη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *