Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Απάντηση Φ.Σερέτη στον Κ. Αγοραστό: “Ανυπόστατες οι κατηγορίες εναντίον μου”

Ο λαμιώτης Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης με δήλωσή του απαντά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τονίζοντας:

«Σε μια περίοδο όπου όλοι οι πολίτες και οι δημόσιοι φορείς της χώρας καθημερινά ο καθένας από την πλευρά του δίνει μάχη απέναντι στην πανδημία, πρώτα από όλους το ιατρικό – νοσηλευτικό -παραϊατρικό προσωπικό, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και όλοι εκείνοι οι ανώνυμοι και επώνυμοι εθελοντές ( τους οποίους τιμούμε και σεβόμαστε), είμαι υποχρεωμένος για τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση να απαντήσω στις ανυπόστατες κατηγορίες που εδώ και μία εβδομάδα εξαπολύει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εναντίον μου, όσον αφορά :

Έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης της Πανδημίας
α) μη απορρόφηση 2,5 εκ € για προσλήψεις διακοσίων (200) ατόμων επικουρικού προσωπικού, κονδυλίων ΕΣΠΑ β) μη απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ 7,5 εκ € για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Έλλειψη προστασίας για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας έναντι του Κορωνοϊού.
Για να καταλήξει στην αναγκαιότητα ότι όλα τα Νοσοκομεία πρέπει να ανήκουν στις Αιρετές Περιφέρειες της χώρας και πρωτίστως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και οι Διοικητές των Νοσοκομείων (μέσω της Υ.Πε.) από την αρχή της Πανδημίας και για το πρώτο και το δεύτερο κύμα έχουν καταρτίσει και υποβάλλει επιχειρησιακά σχέδια τα οποία έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, υλοποιούνται και επικαιροποιούνται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής.
2.α) Όσον αφορά στις προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού από το πρόγραμμα των 2,5 εκ. € αναφέρουμε ότι έχουν υλοποιηθεί κανονικά από τον Ιούλιο μέχρι τώρα 268 προσλήψεις ( είναι σε διαδικασία άμεσης έγκρισης άλλες 51 και όσες απαιτηθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν) και όχι 200 που αναφέρει ότι έπρεπε να έχουν γίνει ο Περιφερειάρχης.

β) Η 5η Υ.Πε. στα πλαίσια της πρόσκλησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας 090 (από 24/4/2020) όπου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ήταν η 31/8/2020 με τίτλο «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία COVID-19» ύψους 7,5 εκ. € για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και 2,5 εκ. € για μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού) έχει καταθέσει εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών τις τελικές προτάσεις- τεχνικά δελτία μέσω των Νοσοκομείων της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία προέκυψαν μετά από κοστολόγηση, κατηγοριοποίηση και τεκμηρίωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και την Έγκριση Σκοπιμότητας από τον Διοικητή της Υ.Πε. εντός των προβλεπομένων ημερομηνιών

Η διαδικασία ορίζει ότι προκειμένου τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν στη διαδικασία υλοποίησης προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ προαπαιτείται η Απόφαση ένταξης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας την οποία υπογράφει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Αναφορικά με τις εντάξεις και ανατρέχοντας κανείς στην ηλεκτρονική Διεύθυνση της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας (https; // www.thessalia-espa.gr) διαπιστώνει ενδεικτικά κανείς οι Αποφάσεις Ένταξης- Δημοσίευση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για εξοπλισμό στο Π.Γ.Ν. Λάρισας έγιναν μία στις 03/11/20 και η άλλη στις 04/11/20 και ήδη υλοποιείται η διαδικασία διαγωνισμών όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη Π.Ν.Π.

Αξίζει να τονιστεί ότι και τα πέντε (5) Νοσοκομεία της Θεσσαλίας με τις άοκνες προσπάθειες των Διοικητών τους του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και του δεύτερου κύματος COVID-19.
Στην υγειονομική θωράκιση της Θεσσαλίας εξάλλου από τον COVID-19 συνεισφέρουν μαζί με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

 

larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι covid-19 σε Άμφισσα, Γραβιά, Δεσφίνα, Ιτέα, Γαλαξίδι και Δελφούς

Δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι covid-19 σε Άμφισσα, Γραβιά, Δεσφίνα, Ιτέα, Γαλαξίδι και Δελφούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *