Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δ.Σ. Μακρακώμης: Τοπικός Σύμβουλος τοποθετείται και προτείνει αλλαγή ημερομηνίας της 1ης Γιορτής Κοκορετσιού στη Σπερχειάδα

Μία ακόμη παρέμβαση – τοποθέτηση έκανε ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης το απόγευμα της Δευτέρας 6/3/2023.

Συγκεκριμένα, ο Τοπικός Σύμβουλος ανέφερε πως ενημερώθηκε ότι θα γίνει η Γιορτή Κοκορετσιού στη Σπερχειάδα στις 17 Ιουνίου 2023.

Ευλόγως, ο Τοπικός Σύμβουλος ρώτησε ποιος αποφάσισε για την λόγω εκδήλωση καθώς η Κοινότητα Σπερχειάδας δεν γνωρίζει κάτι σχετικά. Επίσης εμφατικά πρόσθεσε για την ημερομηνία ότι είναι παραμονή του Ολοκαυτώματος, τιμής και μνήμης, της Σπερχειάδας και ως επιλογή η ημερομηνία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, όταν μάλιστα διεκδικείται και η αναγνώριση της Σπερχειάδας ως Μαρτυρική πόλη.

Αν θέλετε να επέλθω σε δικαιολόγηση και λεπτομέρειες σχετικές, να γίνει off camera υπογράμμισε με νόημα ο Τοπικός Σύμβουλος
Σαφέστατα σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, αλλά να γίνει σε άλλη ημερομηνία… Δεν «χάθηκαν» τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα για μία γιορτή που γίνεται πρώτη φορά. Πρότεινε δε ως κοντινή ημερομηνία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 3-4-5 Ιουνίου με την πόλη της Σπερχειάδας να έχει πολύ κόσμο. Σε άλλη περίπτωση να μπει ως έκτακτο θέμα και να ψηφιστεί άμεσα ποια ημερομηνία επιθυμούν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο – σε καλό κλίμα η συνεδρίαση γενικά- δέχθηκε θετικά την παρέμβαση – τοποθέτηση του Τοπικού Συμβούλου και δεσμεύτηκε την εξέταση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο του www.fonografos.net:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνάντηση αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Τουρκία, με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Δευτέρα 22 Απριλίου

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *