Ακολουθήστε μας στο facebook

Δήμος Μακρακώμης: Ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρά την δέσμευση από το Προεδρείο του Δ.Σ.

 

Ακόμα ψάχνουν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τυφλά ή σκοπίμως υπεκφεύγουν, για τον «σωστό δρόμο» αναφορικά με την διεκδίκηση της Σπερχειάδας να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη.

Τον φάκελο που κατέθεσαν μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Μακρακώμης,  αναμφισβήτητα δεν διάβασαν,  αλλά αρκέστηκαν μόνο στα λόγια του Δημάρχου και τον εμπιστεύτηκαν…

Όπως το δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και Αντ΄αυτού, (όπως θα δείτε και στα σχετικά βίντεο παρακάτω)  παρά τις τοποθετήσεις και επισημάνσεις Τοπικού Συμβούλου της Κοινότητας Σπερχειάδας που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και αφορά πρόταση του. Η δικαιολογία τους για να αποφύγουν καταστάσεις, είπαν πως όποιος θέλει μπορεί να προσκομίσει συμπληρωματικό φάκελο, τον οποίο η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει στην Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης.

Αφού δεσμεύτηκαν να δώσουν στον Τοπικό Σύμβουλο το υλικό προς γνωστοποίηση για να κάνει, ενδεχομένως, τον δικό του συμπληρωματικό φάκελο, άργησε σχεδόν ενάμιση μήνα να τον παραλάβει με προθεσμία ένα μόνο Σαββατοκύριακο … Ελάχιστος χρόνος για ανάγνωση, πόσο μάλιστα όταν διαπίστωσε ότι είναι ελλιπέστατος . Όταν παρέδωσε το φάκελο, τόνισε ότι είναι ελλιπέστατος και τεκμηρίωσε που υστερεί. Τους έδωσε δε, συγκεκριμένο χρόνο (αμέσως τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς) για να παραδώσει τον συμπληρωματικό του φάκελο. Τον οποίο τελικά τον αγνόησαν και κατέθεσαν τον ελλιπέστατο φάκελο την αμέσως επόμενη ημέρα στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.
Και πότε το κατέθεσαν; Στις γιορτές των Χριστουγέννων…

Μία συμπεριφορά και τακτική απέναντι στον συγκεκριμένο Τοπικό Σύμβουλο, που γεννά πολλά ερωτήματα…

Ο συμπληρωματικός φάκελος κατατέθηκε 15/1/2024 στον Δήμο Μακρακώμης προς εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το παράλογο είναι ότι το εν λόγο υλικό ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν το διαμοίρασαν (πρόκειται και για ψηφιακό υλικό) ούτε στην Επιτροπή, ούτε στους Δημοτικούς Συμβούλους, μέχρι 20/3/2024 που ρωτάει ο συντάκτης του φακέλου για τις ενέργειες τους που ήταν υποχρεωμένοι βάσει νόμου.

Το μεμπτό είναι ότι το αποκρύπτουν και γεννά ένα μεγάλο «Γιατί»…

Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. και δικαιολογία του, ήταν θα απαντήσει όταν συνεδριάσει η Επιτροπή για την τύχη του φακέλου. Λαμβάνοντας τον αντίλογο από τον συντάκτη, “για ποια επιτροπή μιλάτε όταν δεν έχει συνεδριάσει και δεν συμμετέχει στην σύνταξη του φακέλου που προσκομίστηκε στο Υπουργείο…”

Όσο για το Δ.Σ. πώς να αποφασίσει αφού δεν του έχει αποσταλεί ο συμπληρωματικός φάκελος για να λάβει γνώση, με την πρόφαση ότι είναι … ογκώδης… Αλλά έχει δοθεί και σε ψηφιακή μορφή, οπότε κάτι τέτοιο δεν στέκει… Φανταστείτε, στέλνει κάποιος «αποστολέας» κάτι μέσω δημόσιας υπηρεσίας, το οποίο ο παραλήπτης δεν το παραλαμβάνει ποτέ με υπαιτιότητα της υπηρεσίας για τους δικούς τους λόγους… Τακτικές που θυμίζουν ενέργειες άλλων εποχών όπως – μιας και μιλάμε για Εθνική Αντίσταση-  γίνονταν στη Μακρόνησο,  με την λογοκρισία των ταινιών και των βιβλίων κλπ.

Με τα λίγα και τα πολλά, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. να τεθεί ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του. Μέχρι και σήμερα 10/4/2024, όμως δεν έχει αποσταλεί το ψηφιακό υλικό στους Δημοτικούς Συμβούλους και για αυτό και κατατέθηκε η παρακάτω επιστολή.

Που οφείλεται η αδρανή τακτική τους και για ποιο λόγο σε ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό ζήτημα για τον Δήμο Μακρακώμης αλλά και για την πόλη της Σπερχειάδας;;;

________________________

Το σχετικό υλικό του συμπληρωματικού φακέλου, προς ενημέρωση, μπορείτε να το “κατεβάσετε” στο υπολογιστή σας εδώ:

https://we.tl/t-KpOmTTXS83

________________________

Επιπλέον για τον όποιο αναγνώστη ενδιαφέρεται για ότι σχετικό, παραθέτουμε σχετική αρθρογραφία και βίντεο στα προαναφερόμενα.

 

Η επιστολή:

 

 

 

 

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

 

 

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

 

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

«Στρίβειν διά των Επιτροπών», το αίτημα για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Εκτέλεση εργασιών στην οδό Αθηνών

Η ενημέρωση από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων του  Δήμου Λαμιέων   “Σας ενημερώνουμε ότι στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *