Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: Ο αγρότης μπορεί να στηρίξει ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανεργίας

Ψηφιακή συνάντηση εργασίας για την στρατηγική ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην ψηφιακή συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, με θέμα την στρατηγική ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα, συμμετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου. Στη διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη τοποθετήθηκαν, ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή, οι Γενικοί Γραμματείς, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, κος Στέλιος Κονταδάκηςκαι ο ΓραμματέαςΠρογράμματος, κος ΔημήτρηςΠαπαγγελόπουλος.Στη συνάντηση συμμετείχανεπίσης η γραμματέας αγροτικών φορέων της ΝΔ, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου,καθώς και οι συντονιστέςκαι μέλη της γραμματείας αγροτικών φορέων της ΝΔ από όλη την Ελλάδα. Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ακούστηκαν απόψεις για την ανάπτυξη τους πρωτογενούς τομέα, τους νέους αγρότες, την κάρτα αγρότη και τα προγράμματα τηλεκατάρτισης.
Σε μία ενδιαφέρουσα εισήγηση ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε την ανάγκη ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα. «Ο πρωτογενής τομέας έχει αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει βασικό πυλώνα οικονομικής, αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, οι Έλληνες αγρότες κατόρθωσαν και στάθηκαν όρθιοι. Σαφώς, δεν υποστηρίζει κανείς ότι βγαίνουν αλώβητοι απ’ αυτή την παγκόσμια δοκιμασία σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, άντεξαν και απορρόφησαν μεγάλο ποσοστό του βάρους που κλήθηκαν να σηκώσουν », είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «Οκορωνοϊός αποτέλεσε τεστ αντοχής που ανέδειξε ή καλύτερα επιβεβαίωσε στρεβλώσεις χρόνων»

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι ο αγρότης μπορεί να στηρίξει ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανεργίας. «Τι χρειάζεται, λοιπόν, από εμάς ο πρωτογενής τομέας; Χρειάζεται μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, που απαντούν ολιστικά σε κάθε στρέβλωση και μέσω εισαγωγής νέων καινοτομιών να θέσουμε τις βάσεις και να δείξουμε την κατεύθυνση προς ένα βιώσιμο, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό αύριο».
«Σήμερα έχουμε στα χέρια μας μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, απόρροια της νέας ΚΑΠ και του RRF, που μπορούν να στηρίξουν τη στρατηγική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα»τόνισε. Τέλος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Οικονόμου, η χρονική συγκυρία ευνοεί καθώς σύμμαχος του πρωτογενούς τομέα, είναι η πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις και η κυβερνητική σταθερότητα, που διαθέτει αποδεδειγμένα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *