Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιορτή κοκορετσιού στην Σπερχειάδα: “Μια σοβαρή αστοχία που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της ημερομηνίας 17/6”

 

*Γράφει ο Κώστας Μαστροκώστας

“Γιορτή κοκορετσιού στην Σπερχειάδα. Αυτό το εκλεκτό παραδοσιακό έδεσμα που τόσο καλά γνωρίζουμε όλοι οι ντόπιοι. Ως εδώ καλά. Καλή η προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών και του Δήμου Μακρακώμης.

Υπάρχει όμως μια σοβαρή αστοχία που δημιουργεί ερωτηματικά και αυτή δεν είναι άλλη από την επιλογή της ημερομηνίας. 17 Ιουνίου μας πληροφορεί η σχετική αφίσα. Δηλαδή μια ημέρα πριν την θλιβερή επέτειο της καταστροφής της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα στις 18 Ιούνη του 44.

Δεδομένου δε ότι τουλάχιστον στα λόγια, ο Δήμος Μακρακώμης διεκδικεί την ανάδειξη της Σπερχειάδας σε “Μαρτυρική Πόλη” , το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο και οφθαλμοφανές. Την παραμονή της επετείου θα τρώμε κοκορέτσια και θα πίνουμε και την επόμενη θα πενθούμε για το ολοκαύτωμα της πόλης; Δεν είναι λίγο αταίριαστα μεταξύ τους αυτά τα δύο;

Ο σεβασμός της ιστορίας της πόλης απαιτεί άλλου είδους διαχείριση νομίζω και βεβαίως αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν εκεί στον Δήμο Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχος. Το διήμερο της 17ης και της 18ης Ιουνίου μάλλον με δράσεις για την ιστορική επέτειο θα έπρεπε να διανθιστεί και όχι με μεζεκλίκια και κρασοκατάνυξη που καλά μεν είναι κι’ αυτά, αλλά σε άλλη περίπτωση και σε άλλον χρόνο.
Εξάλλου για κοκορέτσια και σπληνάντερα υπήρχαν και υπάρχουν τόσα άλλα Σάββατα.
Θαρρώ ότι λίγος σεβασμός για την ιστορία της μικρής μας πόλης με πράξεις και επιλογές δεν βλάπτει, τουλάχιστον όσον αφορά το φαίνεσθαι γιατί σε ότι αφορά την ουσία ας μην επεκταθούμε επί του παρόντος…”
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, λορίς και κείμενο που λέει "Συνδιοργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε Δωρεάν Κοκορέτσι 1n και ελεύθερη είσοδοεgι όλους ΠΙΟΡΤΗ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ ΓΙΓΑΣ 130m ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6/2023 ΩΡΑ: 18:00 πλησίον Συνεδριακού Κέντρου "Αθανασίου & Maíρηs Ακρίδα" Ακολουθεί γλέντι Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου Γυναικών Σπερχειάδας, τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας και την ορχήστρα: ΤΣΑΛΑΓΚΑΣ Γ.ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ Π.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ"
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σκάφος βυθίστηκε στον Ευβοϊκό κόλπο

Ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *