Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η 2η Γιορτή Κοκορετσιού στη Σπερχειάδα

Πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 29/6/2024 στην Σπερχειάδα  η 2η Γιορτή Κοκορετσιού.

Όπως ήταν αναμενόμενο,  μία  διοργάνωση με  προσφορά δωρεάν φαγητού και χωρίς είσοδο σε ζωντανή μουσική πολυμελούς ορχήστρας,   εύλογο ήταν να προσελκύσει αρκετό κόσμο.

Πάρα πολύς κόσμος εργάστηκε για την προετοιμασία της εκδήλωσης  για αρκετές μέρες.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας που είχε την αρχική ιδέα για την γιορτή του παραδοσιακού Σπερχειαδίτικου κοκορετσιού,  φέτος παραγκωνίστηκε από την οργάνωση της εκδήλωσης του Δ. Μακρακώμης. Τα συνηθίζει αυτά ο Δήμαρχος, το  έχουμε ξαναδεί το έργο πολλάκις…

Η Δημοτική Αρχή διαφαίνεται όμως ότι διοργανώνει ένα copy-paste , μία αντιγραφή από  αντίστοιχη πασίγνωστη εκδήλωση  στην Αμφίκλεια. Καμία πρωτοτυπία, όλα καρμπόν… Στην ουσία με αυτό τον τρόπο διαφημίζανε την Αμφίκλεια.

Μιλάγαν για 140 μέτρα σούβλα με κοκορέτσι, στην ουσία μια έξυπνη πατέντα ανθρώπων της Αμφίκλειας που αποτελείται από δίμετρες σούβλες ενωμένες μεταξύ τους. Η κάθε σούβλα στην αρχή και το τέλος δεν είχε υλικό (κοκορέτσι) για 25 εκατοστά χ2 = 0,50, άρα στο σύνολο 35 μέτρα χωρίς το έδεσμα, από τα 140 μέτρα έχουμε μόνο τα 105 μέτρα.

Επιπρόσθετα, το μέγεθος του κοκορετσιού ήταν πολύ χοντρό, καμία σχέση με το φημισμένο Σπερχειάδίτικο κοκορέτσι, (είναι λεπτό) παραπλήσια όπως το σπιτικό που κάνουμε το Πάσχα. Ακόμα και στις ταβέρνες που κάνουν σήμερα κοκορέτσι, το κάνουν πιο λεπτό. Τα υλικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι φρέσκα, δηλαδή ημέρας, μάλλον επαναλαμβανόμενα τοποθετούνται στην κατάψυξη.

Άρα όσο αφορά  το Σπερχειαδίτικο φημισμένο κοκορέτσι, αυτό  δεν είναι  το αυθεντικό, για το οποίο ξεχωρίζει και έχει γίνει  δημοφιλέστατο πανελληνίως. (δείτε εδώ  σχετικό άρθρο για το αυθεντικό κοκορέτσι που δεν έχει σχέση με ότι προσφέρθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση.)

Με την υγειονομική πρόληψη να μην καθίσταται σαφής. Επομένως ο στόχος δεν επιτευχθη, τον σκοπό όμως της διασκέδασης μόνο στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας  Αθ. Ακρίδα, δηλαδή ένα ακόμα παγκύρ, τον πέτυχαν. Όλα… καλά πήγαν αφού δεν έγιναν καταγγελίες.

Στην ουσία μια πολύ καλή διαφήμιση ως πρός τη θεματολογία, είναι πολύ εύκολο η διαφήμιση να γίνει δυσφήμιση στην πράξη και στην εκτέλεσή της.

Το κίνητρο ήταν το χρήμα για κάποιους, με μόστρα το όποιο κοκορέτσι.

Θυμηθήται για να καταλάβεται, τι μας έλεγε ο Πάγκαλος “μαζί τα φάγαμε” Αυτό θα μας πουν και αυτοί αύριο όταν βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση.

Τα μνημόνια κάποιους δεν τους άγγιξαν καθόλου…

Συμπερασματικά, ψέμα πάνω στο ψέμα και ψευδαισθήσεις για το ” θεαθήναι” και μόνο…. Θυμίζει πως λειτουργούσαν τα “επίκαιρα” της  7ετίας….

Επομένως  στην ουσία προσφέρεται “άρτος και θεάματα” για να κρύβονται μεγάλα προβλήματα και ζητήματα του Δήμου.

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 45χρονος άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία, μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 45χρονος άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία, μέσα στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *