Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η απάντηση της 5ης ΥΠΕ στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας για την ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια των Κέντρων Υγείας

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης επισημαίνονται τα εξής:

«Αναφορικά με τα όσα διαλαμβάνονται στο από 01-03-2022 Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης », περί μη αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Λάρισας και προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγμάτων, η 5η Υ.ΠΕ. επισημαίνει τα κάτωθι:

1. Την παρούσα χρονική στιγμή , δεν υφίσταται η δυνατότητα χρηματοδότησης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, πράξεων εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και επέκτασης υφιστάμενων υποδομών, για τις υγειονομικές μονάδες όλων των βαθμίδων υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς δεν υπάρχει σε ισχύ σχετική Πρόσκληση, ούτε διαθέσιμοι πόροι στο Πρόγραμμα

2. Στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 και κατόπιν της χαρτογράφησης των αναγκών της, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει συμπεριλάβει στην ολοκληρωμένη πρότασή της την αναβάθμιση του συνόλου των κτηριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχετική πρόταση έχει ήδη αποσταλεί στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας και έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3. .Η 5η ΥΠΕ, έχει ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΗΔΗ για ένταξη στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (RRF), Πλήρη Τεκμηριωμένη Πρόταση για επισκευή και συντήρηση ΟΛΩΝ των Δομών της ΠΦΥ ,ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και συγκεκριμένα στην συνοπτική περιγραφή του έργου ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΚΑΙ Η/Υ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Τέλος να επισημάνουμε ότι, προς αποφυγή διαστρεβλώσεων και παραποίησης των ισχυόντων, είμαστε πάντα στη διάθεση όποιου επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με θέματα που άπτονται της περιοχής ευθύνης μας».

www.larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ξεκίνησε η λειτουργία της κεντρικής αποθήκης του Δήμου Δελφών καθώς και του νέου αμαξοστασίου

Π. Ταγκαλής: «Ο Δήμος μας οργανώνεται καλύτερα και εκσυγχρονίζεται» Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και ξεκίνησε η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *