Δευτέρα , 23 Μαΐου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Η χιονισμένη γέφυρα της Βίστριζας – Κάθε πλάνο και ένας πίνακας ζωγραφικής! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα ακόμη πανέμορφο τοπίο στη Δυτική Φθιώτιδα που στολίστηκε  με τα χιόνια που έφερε πρόσφατα η κακοκαιρία «Μήδεια», είναι αυτό στη γέφυρα της Βίστριζας.

Μία ξεχωριστή  γέφυρα  που   αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς! Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τον στατικό και αρχιτεκτονικό της σχεδιασμό, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνει τα λιτά διακοσμητικά στοιχεία, την αυστηρή και ταυτόχρονα πλαστική μορφή των επαναλαμβανομένων τόξων της.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη ομορφιά  της γέφυρας,  προέκυψε μία ακόμα πανέμορφη χειμωνιάτικη εκδοχή της με το που ντύθηκε στα λευκά! Τα τοπίο γενικότερα, όπως θα δείτε και στο βίντεο,  είναι μαγευτικό και σαφέστατα αντιπροσωπευτικό των ομορφιών που έχει να επιδείξει η Δ.Ε. Σπερχειάδας. Το σημείο που αποτελεί και το πέρασμα  για τα χωριά της Υπάτης και ειδικότερα για το φημισμένο μοναστήρι του Αγάθωνα.

Ο παραπόταμος του Σπερχειού,  Ίναχος, κατεβάζει με ορμή τα νερά προς την χιονισμένη  κοιλάδα. Η φύση σε όλο το μεγαλείο της, όπου την εποχή του χειμώνα, τα βουνά με τα δέντρα είναι βουτημένα στο χιόνι, λιώνει το νερό τους και μέσω των ποταμών καταλήγει στη κοιλάδα. Κάθε εικόνα-πλάνο και ένας πίνακας ζωγραφικής! Μία πορεία δημιουργίας της φύσης που την παρακολουθείς με δέος και αναγνωρίζεις την ομορφιά της που πρέπει να όλοι μας να την προστατεύουμε!

Δείτε το βίντεο όπου τα εντυπωσιακά  πλάνα συνδυάζονται απόλυτα με την μουσική υπόκρουση και τους στίχους διαφόρων τραγουδιών, δημιουργώντας έτσι συνολικά ένα βίντεο – ύμνο στη χιονισμένη φύση!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αφιέρωμα στη Σμύρνη – Σάββατο, 28 Μαϊου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού

Ανοικτή πρόσκληση από τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού – Αφιέρωμα στη Σμύρνη – Σάββατο, 28 Μαϊου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *