Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης” για τους αγρότες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στο Νομό και στο Δήμο μας βγήκαν στους δρόμους. Κατέβηκαν στον αγώνα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης και η κοινή δράση των βιοπαλαιστών αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να δώσουν δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Διαμορφώθηκε, ήδη, το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του, στην Πανελλαδική Σύσκεψη, που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, στις 19 Δεκέμβρη.

Σε αυτήν τη φάση, μεταξύ των άμεσων διεκδικήσεων, που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή και να μπορούν να ζουν από τον μόχθο τους, βρίσκονται τα εξής αιτήματα :

• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
• Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης, θεωρώντας δίκαια και ρεαλιστικά τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, να εκφράσει ομόφωνα την ολόπλευρη συμπαράστασή του.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας.

Υ.Γ. Στις 12 Μαρτίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα αποδεχτεί τα αιτήματα που είχαν υποβάλει ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης και ο Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Μακρακώμης.

Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, η δημοτική αρχή αρνείται να προχωρήσεις στις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης για τους Αντιδημάρχους

Δήλωση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη  για τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους Μετά τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *