Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Μακρακώμης με αποφάσεις που ζημιώνουν τον δημότη [ΒΙΝΤΕΟ]

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης στις 13/7/2022

Κάκιστη αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η διαχείριση θεμάτων από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης.

Με τις αποφάσεις τους στην Οικονομική Επιτροπή στην ουσία ζημιώνουν τον Δήμο και εκεί που μπορεί να επιφέρουν όφελος τόσο στο ταμείο του όσο και στις Κοινότητες, στα χωριά, δεν υπάρχει ορθολογική διαχείριση.

Μεγάλο ζήτημα έχει αναδειχθεί αυτό της ξύλευσης δέντρων για καυσόξυλα σε δάση Κοινοτήτων χωριών του Δήμου (Γιαννιτσούς, Παλαιάς Γιαννιτσούς, Πάππας κα) και πως το διαχειρίζεται οικονομικά η Δημοτική Αρχή χωρίς να μεριμνά προς όφελος του ταμείου του αλλά και των δημοτών!
Ένα από τα θέματα στην συνεδρίαση στις 13/7/2022 συζητήθηκε το πόσο θα πληρώσει ο κάτοικος για τις ατομικές του ανάγκες τα καυσόξυλα που θα πάρει από το δάσος της Κοινότητας του. Προηγήθηκε η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης την προηγούμενη ημέρα, όπου μεταξύ άλλων, Δημοτικός Σύμβουλος επεσήμανε ότι είναι λάθος η διαδικασία όπως θα παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο.

Τελικά κατέληξαν, μετά από εισήγηση της Αντιπολίτευσης, ότι τα ξύλα θα δοθούν στην τιμή των 19€ ανά χωρικό, όσο ήταν και πέρυσι. Σημειώνεται ότι από τα 19€ δεν παίρνει ο Δήμος αλλά αφορούν τα έξοδα και κέρδη των υλοτόμων.

Στον έμπορα να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος παίρνει 3€ το χωρικό για να πραγματοποιήσει την ξύλευση στο Δημοτικό δάσος , επομένως στους 30.000 τόνους ο Δήμος θα εισπράξει το ποσό των 90.000€ ενώ πέρυσι πλήρωνε 20€ τον τόνο –άρα εισέπραξε 600.000€ – και το 2020 το πήρε 24€ τον τόνο οπότε έλαβε 720.000€. Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια κερδών για τον Δήμο , αναλογιζόμενης της κατάστασης στην αγορά ( ενεργειακή κρίση- αύξηση ζήτησης καυσόξυλων) την στιγμή που θα πωληθεί ο τόνος προσεγγιστικά 150€ και άνω. Είναι καταφανής η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να φέρει έσοδα στον Δήμο ή πρόκειται για μεθόδευση της συμπολίτευσης με υπόνοιες για εξυπηρέτηση των όποιων ατομικών συμφερόντων με διαπλοκή.
Δυστυχώς οι «παρασκηνιακές συμφωνίες» του Δημάρχου δείχνουν ανεπάρκεια και οι υπόλοιποι της Δημοτικής Αρχής ανίκανοι να δουν την πραγματική διάσταση της κατάστασης και να ζητούσουν το «λογικό» γιατί… καραδοκεί το «Σε πατ’σα» με πολιτικούς εκβιασμούς και απειλές….

Διαφαίνεται επομένως με βάση το ρεπορτάζ ο έμπορας είναι ο μόνος κερδισμένος αφού αγοράζει πολύ φθηνά τον τόνο (3€) συν τα έξοδα του που δεν υπερβαίνουν τα 15-16€ και πουλά στην συνέχεια πάνω από 100€. θα ακολουθήσει αναλυτικό ενημερωτικό ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της ξύλευσης.
Αρχικά στην συνεδρίαση συζητήθηκε και πάλι αναμόρφωση του Προϋπολογισμού με την συνήθη ενέργεια πλέον πιστώσεις να αλλάζουν κωδικούς που θα διατεθούν…

Οι Παγίες Προκαταβολές στους Προέδρους των Κοινοτήτων συζητήθηκαν στο προγραμματισμένο θέμα για την έγκριση τους. Εδώ σημειώνεται ότι οι Παγίες αφορούν και την καθαριότητα στα χωριά. Παλιότερα οι Πρόεδροι είχαν καθαρά τα χωριά τους μόνο με αυτά τα χρήματα της Παγίας.
Τώρα που στον Δήμο Μακρακώμης όπως απάντησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου στον πρώην Δήμαρχο, ότι υπάρχουν 25 εργαζόμενοι στην καθαριότητα – ενώ ζητά και επιπλέον άτομα στην καθαριότητα με κόστος 30.000€ – με όλα αυτά θα έπρεπε ο Δήμος Μακρακώμης πραγματικά να αστράφτει, πράγμα που δεν γίνεται!

Άρα όλα αυτά γίνονται ψηφοθηρικά με όσα αναρτά ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά όταν του γίνονται σχόλια με στοιχεία της όποιας κατάστασης, τότε «κατεβάζει προβοσκίδα» δεν δέχεται την εύλογη κριτική με φωτογραφικά ντοκουμέντα και αντεπιτίθεται ότι γίνεται δυσφήμιση του Δήμου… Την δυσφήμιση όμως την κάνει ο ίδιος, αυτός την ξεκινά με τις αναρτήσεις του αλλά σκοντάφτει στην πολιτική πολιτικάντικη ματαιοδοξία του.

Του δίνουμε μια συμβουλή με παράδειγμα. Εάν φέρει εις πέρας την καθαριότητα μίας Κοινότητας, τότε μπορεί να αναρτήσει το πώς έγινε το χωριό και όχι μόνο ένα τμήμα του για τα «μάτια του κόσμου». Ακολούθησε την συμβουλή κ. Κοντογεώργο και τότε θα υπάρξει ουσιαστική αναγνώριση του έργου όχι μόνο από τον ετεροδημότη αλλά και από τους δημότες που ζουν την καθημερινότητα που δεν είναι όπως παρουσιάζεται τώρα.

Αναφορικά με τα υδραγωγεία σε Δ.Κ. Σπερχειάδας και Δ.Κ. Μακρακώμης, η δεξαμενή στην Σπερχειάδα ακόμη να καθαριστεί αν και έχει πληρωθεί ο εργολάβος εδώ και ένα χρόνο και ο ίδιος θέλει να πάει να κάνει την δουλειά του, αλλά δεν του το επιτρέπει ακόμα ο Δήμος…

Σε άλλα έργα επίσης ζητούν παράταση οι εργολάβοι και τις  λαμβάνουν, επικαλούμενοι κακοκαιρίες και κορονοϊό αν και δεν υφίστανται πλέον…

Παρακολουθήστε όλη την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13/7/2022 και όλα όσα συζητήθηκαν.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας “ARIEL” – Ισχυρές βροχοπτώσεις

Εώς το βράδυ της Πέμπτης η κακοκαιρία “ARIEL” “Υψηλά τα ποσά βροχόπτωσης με φαινόμενα τοπικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *