Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη

Τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Η κακοποίησή τους αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, με άμεσες και μακροχρόνιες συνέπειες. H 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίηση, ευελπιστεί να αναδείξει τους τρόπους ανίχνευσης, αναγνώρισης και διαχείρισης του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης και να δώσει το μήνυμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του. Για το λόγο αυτό διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Πρακτικές γνώσεις για την ανίχνευση & τη διαχείρισή της», την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 10:00-16:30, στο αμφιθέατρο του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Οι εισηγητές είναι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα:

 Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια, Νομική Σχολή ΑΠΘ
 Λήδα Κοβάτση, Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
 Αλεξάνδρα Σολδάτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Υπεύθυνη Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών Νοσοκομείου Παίδων ‘Π. & Α. Κυριακού’
 Χρύσα Γρύλλη, Παιδίατρος BSc, MD, MSc, PhD, Forensic Pediatric and Adolescent Examination Center (FOKUS), Department of Pediatrics and Adolescent Medicine, Medical University of Vienna, Vienna General Hospital (AKH)

Η ημερίδα θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης, όχι μόνο σε επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε όλους όσους απασχολούνται με ή και για παιδιά όπως εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς, σπουδαστές και φοιτητές σχολών Υγείας κ.α.

www.thestival.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: “Έμφυλη βία στο προσφυγικό περιβάλλον”

Ανακοίνωση (29/3/2023) από τον ΕΟΔΥ “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κλειστή διατομεακή ημερίδα που διοργάνωσε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *