Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάλεσμα στους αγρότες ώστε να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία της Αγιάς

Κάλεσμα στους αγρότες ώστε να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία της Αγιάς απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Καλούμε όλους τους αγρότες της επαρχίας Αγιάς στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία της Αγιάς με τα αγροτικά μάς μηχανήματα ώστε να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση αφού την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί ραντεβού της πανελλαδικής αντιπροσωπείας αγροτών με τον Υπουργό Επικράτειας και αντιπροσωπεία των Υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων .

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και ασκούμε πίεση ώστε :

· Το ποσό ενίσχυσης που εξήγγειλε το υπουργείο (ΥΠΑΤ) των 300 ευρώ για τα μήλα να είναι το ίδιο για όλες τις ποικιλίες.

· Να αυξηθεί το πόσο ενίσχυσης στα κάστανα.

· Επίσης να ενισχυθούν οικονομικά κεράσια και αμύγδαλα τα οποία υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά.

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πρόστιμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 λεπτά/Kwh. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειες μας και να συνεχίζουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
Να συνεχιστεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ως το 2027».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Σεμινάριο με θέμα: “Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στα Σχολεία”

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει τη Τρίτη 4 Απριλίου 2023 (9:30 – 12:00), στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *