Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καταγγελία αναγνώστριας: «Έκλεψαν τραπεζικές κάρτες και έκαναν αναλήψεις χωρίς να γνωρίζουν το pin»

Τον δικό της «γολγοθά» ανεβαίνει η κ. Αναστασία Μεγαλοκονόμου όπως καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» σχετικά με την συμπεριφορά δύο τραπεζών προς το πρόσωπό της, όντας θύμα κλοπής των πιστωτικών της καρτών από αγνώστους στο Παρίσι.

Ακολουθεί η καταγγελία της:

«Στις 28/12/2022 μου έκλεψαν το πορτοφόλι στο Παρίσι, όπου έφτασα με λεωφορείο από Βρυξέλλες. Είχα μέσα 3 πιστωτικές κάρτες, 2 χρεωστικές, ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης. Το ΡΙΝ των καρτών το τονίζω ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ στο πορτοφόλι. Αντιλήφθηκα την κλοπή περίπου 2 ώρες αργότερα και απενεργοποίησα τις κάρτες μέσω των εφαρμογών που έχω στο κινητό μου. Όταν συνδέθηκα στις εφαρμογές και των δύο τραπεζών, δεν παρατήρησα κάποια ύποπτη κίνηση. Μόνο την επόμενη μέρα εμφανίστηκαν οι συναλλαγές που είχαν γίνει μόνο με τις πιστωτικές κάρτες.

Όπως μου υπέδειξε το ελληνικό προξενείο στο Παρίσι (τηλεφωνικά καταρχήν) πήγα την ίδια μέρα στο αστυνομικό τμήμα του 13ου διαμερίσματος και υπέβαλλα μήνυση. Έχω τα έγγραφα που το αποδεικνύουν καθώς και δύο προσωρινά διαβατήρια που μου χορηγήθηκαν από το προξενείο μας στο Παρίσι και την πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες. Με αυτά μπόρεσα να επιστρέψω στην Ελλάδα.

Την επόμενη μέρα τηλεφώνησα στις τράπεζες και ενημέρωσα για την κλοπή και ζήτησα την ακύρωση των καρτών. Επίσης, έκανα αμφισβήτηση συναλλαγών. Από τότε, και ενώ υπέβαλα και παράπονο, λαμβάνω από τις τράπεζες την απάντηση ότι χρησιμοποιήθηκε το ΡΙΝ για τις συναλλαγές και μου ζητούν τα χρήματα (περίπου 2.500 ευρώ η κάθε τράπεζα).

Να τονίσω ότι από την μία τράπεζα κάθε φορά που πληρώνω οποιοδήποτε ποσό, λαμβάνω ειδοποίηση, πράγμα που με έκανε να νιώθω ασφάλεια. Εκείνη τη μέρα δεν έλαβα καμία ειδοποίηση. »

Σημειώνεται ότι στην διάθεση της «Ζούγκλας» βρίσκονται τα στοιχεία που αναφέρει η καταγγέλλουσα.

www.zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συγκρούστηκαν πλοία στο λιμάνι της Κυλλήνης [εικ.]

Σύγκρουση δύο πλοίων σημειώθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης το πρωί του Σαββάτου 1/4/2023. Σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *