Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πόσο νόμιμο είναι να εμπορεύεται ο Δήμος Μακρακώμης το περιοδικό «Δημοτικά Δρώμενα»;

Μία από παρεμβάσεις που έκανε ο Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης, ήταν σχετικά με το περιοδικό που εκδίδει ο Δήμος Μακρακώμης «Δημοτικά Δρώμενα».

Ο Τοπικός Σύμβουλος ευλόγως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/2/2023, ρώτησε την Δημοτική Αρχή ότι όπως ξεφύλλισε το περιοδικό παρατήρησε διαφημίσεις-καταχωρίσεις, μάλιστα και ολοσέλιδες, αν είναι νόμιμες! Πρόσθεσε δε αφού ήταν παρών και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου, να έχει μία άμεση απάντηση. Προφανώς και με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, ο Δήμος δεν μπορεί να καταχωρεί διαφημίσεις σε τέτοιους είδους περιοδικό και να τις πληρώνεται, στο ΑΦΜ του Δήμου Μακρακώμης! «Θα ήθελα να δω τις αποδείξεις εισπράξεων και να ενημερώσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου πως περνάει αυτά τα έσοδα» σημείωσε ο Τοπικός Σύμβουλος».

Γιατί επίσης δεν έχει ανακοινωθεί από πριν για τις διαφημίσεις ενώ να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης ψήφισε για την έκδοση του περιοδικού με τον σχετικό Προϋπολογισμό. Δεν αναφέρονταν χορηγίες, διαφημίσεις κλπ.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Τοπικός Σύμβουλος που είναι και ιδιοκτήτης του διαφημιστικού γραφείο ARoTro Adv, ζήτησε αν είναι νόμιμες οι διαφημίσεις που καταχωρούνται στο περιοδικό «Δημοτικά Δρώμενα» να του προσκομιστεί ο σχετικός τιμοκατάλογος ώστε να μπορέσει ενδεχομένως να βοηθήσει το περιοδικό μέσω του πελατολογίου του.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πάνος Ράμμος δεν τοποθετήθηκε σχετικά ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε ο ίδιος κάνει τις ίδια ερώτηση για τις διαφημίσεις που απάντηση δεν πήρε, έλειπε ο Δήμαρχος και δεν μπορούσε να του απαντήσει κάποιος και θα δίνονταν οι απαντήσεις στην παρούσα συνεδρίαση.

Επίσης ο Τοπικός Σύμβουλος τόνισε ότι στην πρώτη σελίδα του περιοδικού αναγράφονται ονόματα συντελεστών της έκδοσης ως συντάκτες. Ρώτησε επιπλέον κατά συνέπεια ο Τοπικός Σύμβουλος αν υπάρχουν οι σχετικές συμβάσεις πρόσληψης ως δημοσιογράφοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις. Διότι όπως υπογράμμισε, πρότινος έγινε χαμός με την ειδησεογραφική ταυτότητα – με την διττή ιδιότητα του Συμβούλου- όπου μάλιστα έφτασαν στο σημείο κύριοι της δημοτικής εξουσίας να προσπαθούν να σπάσουν την βίντεο κάμερα και να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση επειδή αφορά περιοδικό του Δήμου και όσοι προσλαμβάνονται πρέπει να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εργασία τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο, διότι προσλαμβάνονται στο δημόσιο. Διαφορετικά είναι όλο το εγχείρημα παράνομο και βγάζουν χρήματα στερώντας από επαγγελματίες του αντικειμένου την εν λόγω εργασία όπως π.χ. φωτογράφοι. Που μάλιστα στο περιοδικό, είναι δύο γυναίκες που εμπλουτίζουν το περιοδικό με φωτογραφίες τραβηγμένες από τις ίδιες και δεν αναφέρονται ως φωτογράφοι στην πρώτη σελίδα.
Άρα με βάση το περιοδικό, γιατί δεν αναφέρονται τα ονόματα αυτών που κατέχουν τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύουν. Ο Τοπικός Σύμβουλος ζήτησε από την Δημοτική Αρχή τις συμβάσεις και τις απαραίτητες διευκρινήσεις επί των παραπάνω ζητημάτων.

Η Δημοτική Αρχή είπε ότι εντός του μήνα θα απαντήσει γραπτώς και αυτό αναμένει ο Τοπικός Σύμβουλος για το πώς θα κινηθεί περαιτέρω…. Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν τοποθετήθηκε ή παρενέβη επί του θέματος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δεύτερη Πορεία αλληλεγγύης στην Οίτη – Ορειβατική συνάντηση

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ – ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Βρύζες – Πυργάκι, επιστροφή Συνάντηση στο οροπέδιο στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *