Μετά τα όσα έγιναν αναφορικά με την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων για την συζήτηση για το ζήτημα της Δομής Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, εστάλη κοινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.
Σημειώνεται νωρίτερα η παράταξη του κ. Δημάρχου Λαμιέων κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου με ανακοίνωση της είχε ενημερώσει ότι θα απέχει από την συνεδρίαση, παραθέτοντας τους λόγους της.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμιέων:
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των δημοτικών παρατάξεων :
–«ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», με επικεφαλής τον Θύμιο Καραΐσκο
–«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ», με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη
ΘΕΜΑ: Η πλειοψηφία απέχει….Η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών δεν αναβάλλεται, ούτε καταστέλλεται.
Η ενέργεια της δημοτικής αρχής να μη προσέλθει και να απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, όπου, μετά από αίτημά μας, συζητούνταν το κρίσιμο θέμα της λειτουργίας της δομής των προσφύγων στις Θερμοπύλες, συνιστά βαρύτατη ασέβεια προς τη δημοκρατία και θεσμική προσβολή προς το ανώτατο όργανο του Δήμου.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή αρνείται να συζητήσει το θέμα αυτό, αφού την ίδια άρνηση συναντήσαμε και στη συνεδρίαση της 23ης /07/2025, να αποδεχθεί το αίτημα μας να συζητηθεί το εν λόγω θέμα, στην ίδια συνεδρίαση, εκτός της ημερήσιας διάταξης.
Η αποχή της δημοτικής αρχής, αποτελεί ευθεία άρνηση συμμετοχής της στη δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, σε ένα θέμα που η ίδια έχει προκαλέσει με δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις, καταδεικνύει δε, την ανικανότητα της να διαχειριστεί τις διαδικασίες και να οργανώσει το δημόσιο διάλογο, για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την πόλη.
Όταν η εξουσία παύει να λειτουργεί με μέτρο, όταν οι εκπρόσωποί της αγνοούν τους θεσμούς και ξεπερνούν τα όρια και τις διαδικασίες, τότε έχουμε περάσει επικίνδυνα τη γραμμή της θεσμικής εκτροπής.
Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει, όσα καμώματα και αν εφεύρει η δημοτική αρχή.
Διότι πάνω και πέρα από τα καμώματα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, υπάρχει ο Νόμος και ο Κανονισμός που κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει και η δημοτική αρχή θα είναι υποχρεωμένη να τοποθετηθεί, είτε το επιθυμεί είτε όχι.
Η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών δεν αναβάλλεται, ούτε καταστέλλεται, με κανένα τρόπο.”
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας




