Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Εργασίες για αντιπλημμυρική προστασία και πολεοδομική αναβάθμιση, προϋπολογισμού 1.300.000€

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι εργασίες κατασκευής του έργου «Διευθέτηση Μυλαύλακα – αντιπλημμυρική προστασία και πολεοδομική αναβάθμιση» προϋπολογισμού 1.300.000 Ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη διευθέτηση του μυλαύλακα της οδού Τυμφρηστού με την κατασκευή δικτύων ομβρίων και παράλληλα την ανακατασκευή της οδού, των πεζοδρομίων και των δικτύων ηλεκτροφωτισμού.

Οι εργασίες εκτείνονται από την συμβολή των οδών Αμπλιανίτη και Τυμφρηστού (θέση Άγιος Λουκάς) έως και την συμβολή των οδών Ψαρών και Τυμφρηστού. Οι διατομές των οδών – πεζοδρομίων καθορίζονται βάσει του Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Λαμίας (περιοχής Αγίου Λουκά).

Η κατασκευή των αγωγών ομβρίων θα γίνει σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, τα σχέδια και τα υπόλοιπα στοιχεία της εγκεκριμένης μελέτης της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας με τις τυχόν τροποποιήσεις της.

Ταυτόχρονα και όπου υπάρχει σχετική ανάγκη, ως συνοδά έργα, θα γίνουν και επεκτάσεις – βελτιώσεις – επισκευές των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να αποφεύγεται η μετέπειτα επανεκσκαφή των ίδιων δρόμων, όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Ένα ακόμη έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ξεκινάει να υλοποιείται σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων.

Είκοσι μέρες μετά την έναρξη εργασιών στη Νότια Λαμία ξεκινάμε ένα ακόμη έργο, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Η σημασία του έργου αυτού είναι διττή και έγκειται αφενός στην προστασία και ανάδειξη της ιστορίας της πόλης με την διευθέτηση του μυλαύλακα και αφετέρου στην α’ φάση ανάπλασης της οδού Τυμφρηστού που θα διασυνδέει τον Άγιο Λουκά μέσω μιας ασφαλούς και λειτουργικής πεζοδιαδρομής.

Θέλω να ζητήσω την υπομονή των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα περίπου χρόνο, να παραλάβουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Έχουμε όραμα για την πόλη μας και δουλεύουμε με σχέδιο για να αλλάξουμε την εικόνα της, να διαμορφώσουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρευόμαστε …»

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μπαράζ πληρωμών – Πότε πληρώνονται επιδόματα, Δώρο Χριστουγέννων, συντάξεις

Ξεκινούν από Δευτέρα 5/12/2022  η προπληρωμή για  επιδόματα, παροχές, συντάξεις και στο Δώρο Χριστουγέννων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *