Breaking News

Λαμία – Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δωρεάν δερματολογικός έλεγχος

Με επιτυχία η δράση από τους Δήμο Λαμιέων, Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, ΚΕΥΠ Λαμίας και Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ

Και πολλοί δημότες συμμετείχαν αλλά και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να ενημερωθούν σχετικά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δράση δωρεάν δερματολογικού ελέγχου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον καρκίνο του δέρματος και ιδιαίτερα για το μελάνωμα – τη σοβαρότερη και πιο επιθετική μορφή του. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης μέσω της υλοποίησης προληπτικών ελέγχων που μπορούν να σώσουν ζωές.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς δεκάδες πολίτες προσήλθαν για να εξεταστούν τους εξειδικευμένους δερματολόγους Βασίλη Παπαευθυμίου, Ευδοκία Τετζαλίδου και Αμαλία Χριστοπούλου, καθώς και τον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Ματζούκα, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τα προειδοποιητικά σημάδια και την ανάγκη περιοδικού ελέγχου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Τρίτης Ηλικίας και Ειδικός Καρδιολόγος, Στέργιος Θεοδώρου, δήλωσε σχετικά:

«Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και δράσεις πρόληψης. Το μελάνωμα, αν και εξαιρετικά επικίνδυνο, μπορεί να είναι πλήρως ιάσιμο όταν διαγνωστεί έγκαιρα. Η υιοθέτηση προληπτικής στάσης στα ζητήματα υγείας είναι βασικό ζητούμενο και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Εξυπηρέτησης Πολιτών, Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Στέργιος Θεοδώρου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για την Καθημερινότητα των Πολιτών και την Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου, Γεώργιος Σγάγιας.

“Η Δημοτική Αρχή Λαμιέων συνεχίζει να δίνει έμφαση στην πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας, αναγνωρίζοντας πως η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό κάθε πολίτη.” αναφέρει στην ενημέρωση του ο Δήμος Λαμιέων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

5 μέτωπα πύρινης κόλασης στη Χίο

Ανεξέλεγκτα είναι τα μέτωπα της φωτιάς που καίνε στη Χίο για πάνω από 30 ώρες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *