Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής “Appodixi” μετά από καταγγελία

Το application “Appodixi” φαίνεται ότι από την αρχή της εφαρμογής του φέρνει αποτελέσματα… Oδηγός  οχήματος διαπίστωσε ότι άλλο ποσό  πλήρωσε και άλλο  ανέγραφε η απόδειξη που έλαβε.

Μετά από το λουκέτο σε βενζινάδικο στον Βύρωνα, προ 10 ημερών, μετά από ανώνυμη καταγγελία καταναλωτή, μέσω του app, καταγράφηκε και νέα παράβαση και κατ’ επέκταση κλείσιμο του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Η επώνυμη – αυτή τη φορά – καταγγελία αφορούσε πρατήριο, στην Αλ. Παναγούλη 120 και Αγγελίωνος 15, στην Αγ. Παρασκευή, όπως αναφέρει το newsit.gr.

Σημειώνεται ότι μέσω του app  “Appodixi”, η αποκάλυψη πλαστών αποδείξεων έχουν  έπαθλο έως και 2.000 ευρώ ή το δεκαπλάσιο της αξίας της απόδειξης σε όσους συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγός  οχήματος διαπίστωσε ότι άλλα χρήματα πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη που πήρε, και άλλα τελικά καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης.

Όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πήγαν στο βενζινάδικο για να το σφραγίσουν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να αμφισβητήσει τα ευρήματα της απόδειξης.

Εκείνη τη στιγμή, όμως, έφτασε πελάτης, που κρατούσε απόδειξη, με ημερομηνία, 01/10/2022, αξίας 63 ευρώ, προκειμένου να πιστωθεί τους πόντους από το προσφερόμενο πρόγραμμα επιβράβευσης, που ακολουθούσε η επιχείρηση.

Οι ελεγκτές πήραν την απόδειξη, και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η αξία, που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν μόλις… 20 ευρώ!

 

Επίσης διασταύρωσαν επιπλέον την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού και βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας!

Βρήκαν ακόμα άλλες 15 περιπτώσεις, όπου η επιχείρηση δεν είχε διαβιβάσει τις εκδοθείσες αποδείξεις στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, μέσω του συστήματος E-SEND εισροών – εκροών.

 

“Appodixi”: Ήδη πάρα πολλές καταγγελίες στην ΑΑΔΕ με την νέα εφαρμογή με το έπαθλο των 2.000€

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

37χρονος βρέθηκε κατηγορουμένος δύο φορές σε ένα 24ωρο για ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη

Έφυγε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης όπου είχε παραπεμφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *