Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Με εκπροσώπους του EstiasiGreece συζήτησαν οι Χαρίτσης-Σαρακιώτης-Μαμουλάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το EstiasiGreece οι Χαρίτσης-Σαρακιώτης-Μαμουλάκης

 

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σήμερα και το αύριο του τομέα της εστίασης πραγματοποιήθηκε (09/03) ανάμεσα σε εκπροσώπους της πρωτοβουλίας «ΕstiasiGreece» και τα στελέχη του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη παρέστησαν ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, ο Βουλευτής Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, και το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Νίκος Σκορίνης.

Από πλευράς των εκπροσώπων της πρωτοβουλίας «ΕstiasiGreece» τονίστηκε το γεγονός ότι ¨χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μείνει εκτός των προγραμμάτων Επιστρεπτέας ενίσχυσης ενώ αποκλείστηκαν και από τα προγράμματα των Περιφερειών¨. Ανέφεραν επίσης ότι ¨το άνευ σχεδίου άνοιξε-κλείσε διογκώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και ένα χρόνο και οδηγεί στην περαιτέρω συσσώρευση χρεών¨. Παράλληλα, εκφράσθηκε η αγωνία για την επόμενη ημέρα, μετά την έξοδο από την πανδημική κρίση και συγκεκριμένα για τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα καταφέρουν να ανοίξουν με τη λήξη του lockdown, ενώ ζητήθηκε η λήψη τολμηρών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κλάδου της εστίασης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την προηγούμενη περίοδο της διακυβέρνησης του, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που αυτή είχε, εν τέλει, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, κατόρθωσε να λάβει πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση, με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια.

Αναφερόμενος, στα μέτρα της Κυβέρνησης για το χώρο της εστίασης, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Τα προγράμματα τα οποία “τρέχουν” σίγουρα δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως ουσιαστικά μέτρα στήριξης, ούτε τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς όπως και εσείς τονίσατε, έχουν αφήσει εκτός πολλές επιχειρήσεις, ενώ άλλες έχουν λάβει πολύ μικρά χρηματικά ποσά», ενώ αναφερόμενος στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως αυτό για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου συμπλήρωσε ότι:

«Είναι καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως αυτό για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Δε μπορούν να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις και δε μπορούν να απαντήσουν στα προβλήματα του κλάδου της εστίασης»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα καθώς και στα σχέδια που απεργάζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας τα εξής:

«Ακούμε συνεχώς για πολλά δισεκατομμύρια που θα έρθουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά αυτό που δε λέγεται από τους αρμόδιους Υπουργούς και τα στελέχη της Κυβέρνησης, ή μάλλον λέγεται σε κλειστά φόρουμ αλλά περνάει στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης, είναι ο τρόπος που θα γίνει η κατανομή αυτών των χρημάτων. Αυτά αφορούν τις αξιόχρεες, “bankable”, όπως τις χαρακτηρίζουν, επιχειρήσεις. Και αναρωτιέμαι πόσες επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης είναι αξιόχρεες; Πόσες δηλαδή μπορούν αυτή τη στιγμή να απευθυνθούν σε ένα τραπεζικό ίδρυμα, να πληρούν τα κριτήρια και να δανειοδοτηθούν;» για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας: «Από τις 83.000, η 1 !!!».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *