[Φωτογραφία: REUTERS/Maxim Shemetov/Pool]

Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο – Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»

Με μεγάλες τιμές υποδέχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μεγάλο Παλάτι του Λαού, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Πεκίνο. Ο πρόεδρος της Κίνας με τον Αμερικανό ομόλογό του συναντιούνται σε μία κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια κοινότητα, εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο Σι Τζινπίνγκ έσφιξε το χέρι του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στα σκαλιά του Παλατιού του Λαού, στην καρδιά της τεράστιας πλατείας Τιενανμέν, που είχε στολιστεί με τα χρώματα των ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Κινέζος πρόεδρος έστειλε μήνυμα συνεργασίας, λέγοντας πως Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να είναι «εταίροι, όχι αντίπαλοι», παρά τις διαφωνίες τους.

 

Περισσότερα στο newsit.gr

Δες επίσης

Αδ. Γεωργιάδης κατά Ανδρουλάκη: Λίγο πριν το πρώτο Μνημόνιο το Δημόσιο νοίκιασε ακίνητό του -Έχει λάβει €1,2 εκατ.

Επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης  14/5/2026 ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *