Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο υφυπουργός Γ. Οικονόμου και ο βουλευτής Θ. Χειμάρας στο «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας»

Σήμερα  Δευτέρα 25/1/2021 ο υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου  επισκέφθηκε το εγγειοβελτιωτικό έργο «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας». Μαζί του βρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας.

Αναφέρει σχετικά ο Υφυπουργός για την επίσκεψη του:
“Παρουσία του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, μελών της ευρύτερης τοπικής κοινότητας, του διευθυντή του έργου και μηχανικού κ. Λάγκη και του μηχανικού κ. Καραγιάννη ενημερώθηκα για την συνολική πορεία των εργασιών και συνομίλησα για αρκετή ώρα με τους τοπικούς φορείς για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του και την αποπεράτωση των συμπληρωματικών έργων με σκοπό την λειτουργικότητα του.
Το «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» αφορά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων αποχετευτικών- στραγγιστικών έργων, των έργων οδοποιίας, των αντιπλημμυρικών έργων και των βασικών αρδευτικών έργων δηλαδή των δικτύων, την διώρυγα τροφοδοσίας, των δεξαμενών και των αvτλιοστασίων και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που επωφελούνται ανέρχονται στα 23.090 στρέμματα.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα έργο αγροτικής υποδομής, καίριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, ενώ με την ολοκλήρωση του προβλέπεται να εφαρμοστεί αναδασμός ιδιοκτησιών σε όλη την παραπάνω έκταση.
Μάλιστα, αναμένεται να συντελέσει στην αποκατάσταση της υπάρχουσας άρδευσης των κτημάτων με νερό που έρχεται από τον χείμαρρο Βίστριζα με επιφανειακά χωμάτινα ή τσιμεντένια κανάλια, στην αποκατάσταση της άρδευσης, όσων κτημάτων αρδεύονται με υπόγειο δίκτυο με νερό από γεωτρήσεις και στην στήριξη και ενίσχυση της καλλιέργειας ακτινιδίων, που αποτελεί μεγάλο αριθμό στρεμμάτων των καλλιεργούμενων εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα έργο που: θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα, θα διασφαλίσει την άρδευση και θα αναβαθμίσει την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.
Αποτελεί κύριο μέλημα μας όχι μόνο η άμεση ολοκλήρωση του, αλλά και η εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων, ώστε να καταστεί άμεσα λειτουργικό και αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα έργο που η μελέτη του εγκρίθηκε το 2009 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σήμερα οι εργασίες προχωρούν και βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, ωστόσο χρειάζεται να επιταχυνθούν. Δεσμευόμαστε ότι θα επενδύσουμε στην στενή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες του ΥπΑΑτ, με την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο, αλλά κυρίως με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε χρονοκαθυστέρηση και να λάβουμε και την ανάλογη μέριμνα για την εκτέλεση των τόσο σημαντικών συμπληρωματικών έργων.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή πορεία και το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2023, οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *